Köpa guld i Dubai

Guldsouken i Dubai (Foto: AlltomDubai.se)

Guld står på inköpslistan för nästan alla som besöker Dubai. Förenade arabemiraten är en av världens största importörer och guldsmederna i Dubai behöver inte betala några skatter vid sina inköp.

Inte heller du som köpare drabbas av några pålagda skatter, vilket gör att du får guldet till marknadspris. Därför står guld högt på inköpslistan för de flesta som besöker Dubai, turistmyndigheterna säger att hela 95 procent av alla som reser till Dubai köper med sig den ädla metallen hem, i någon form.

God kvalitet på guldet

Kvaliteten är hög. Det mesta som säljs i guldsouken håller minst 22 karat och risken att bli lurad att köpa falskt guld är snudd på obefintlig eftersom myndigheternas kontroll är strikt.

Viktigast att komma ihåg är att pruta när du köper ett smycke eller annat föremål tillverkat i guld. För även om priset på råvaran är fast och följer marknadskursen så lägger smederna alltid på ett rejält överpris för hantverket.

Känner du att priset inte blir som du väntat dig, gå vidare. I souken finns runt 700 butiker att pruta i. Eller försök gå vidare – förmodligen får du ett mycket bättre pris så snart du vänder ryggen till och börjar gå.

Bäst utbud under festivalerna

Störst utbud av smycken får du om du besöker Dubai under vinterns Dubai Shopping Festival eller Dubai Summer Festival, då butikerna tar fram nya kollektioner. Men samtidigt är priserna som högst under dessa veckor. Bästa fyndperioden är under lågsäsong, utanför festivalveckorna.

kommentarer (8)

Trackback URL | RSS-feed för kommentarer

 1. Helena skriver:

  har också hört att guldet är billigare i dubai. Jag läste först detta ovan, och sen denna artikel: http://www.aurumforum.se/nyheter/aedelmetaller/22/planerar-du-en-guldresa-till-dubai

  så att handla guld där känns meningslöst, eventuellt smycken då, men tråkigt om man inte blir nöjd..

 2. jessica_83a skriver:

  Är det inte vanligt att guldet är ”utspätt”? Läste det någonstans, vill inte att ringen ska gå sönder! :(

 3. Sebastian S skriver:

  Hejsan AlltOmDubai :)

  Jag har en fråga ska åka till Dubai nästa vecka och undrar hur mycket det aktuella guldpriset ligger på per gram för har problem att hitta det på nätet! :/

  Och fråga 2, finns det något speciellt bra ställe att gå till om man ska köpa kryddor t.ex.?

 4. Camilla skriver:

  Hejsan,
  Planerar att resa till Dubai efter nyår med familjen, spännande. Jag är dock väldigt osäker på var man ska bo! Vi vill kunna bada och sola på fin strand på dagarna och vara på shopping på kvällarna. Familjen vill gärna ha pool och jag vill att det ska vara rent och snyggt och inte mitt under flygplatsen :o) vi har en hotellbudget på max 15 000 (två veckor) Har Ni något förslag på hotell? Eller vilket område som man inte ska boka hotell i? Tusen tack på förhand och vänliga hälsningar/ Camilla

 5. claudio skriver:

  vad kostar ett gram guld i dubai. hur mycket guld kan man ta med sig genom tullen?

 6. admin skriver:

  Hej Mikael!
  Inga datum är klara för vinterns shoppingfestival, men mycket talar för att den börjar den 3:e januari.
  /AlltomDubai.se

 7. Mikael Flodin skriver:

  Åker för första gången till Dubai Okt/Nov , det skrivs om vinter shoppingfestival.
  När inträffar den ??

 8. dahir skriver:

  jag undrar hur mycket dem säljer en gram guld i dubai eller en gram kan bli doller

Skriv en kommentar

Nyfiken på Dubai? Gilla oss på Facebook!
Du får nyheter, bilder, tips och inspiration från Sveriges vassaste Dubai-sajt!

×