Köpa guld i Dubai

Guldsouken i Dubai (Foto: AlltomDubai.se)

Guld står på inköpslistan för nästan alla som besöker Dubai. Förenade arabemiraten är en av världens största importörer och guldsmederna i Dubai behöver inte betala några skatter vid sina inköp.

Inte heller du som köpare drabbas av några pålagda skatter, vilket gör att du får guldet till marknadspris. Därför står guld högt på inköpslistan för de flesta som besöker Dubai, turistmyndigheterna säger att hela 95 procent av alla som reser till Dubai köper med sig den ädla metallen hem, i någon form.

God kvalitet på guldet

Kvaliteten är hög. Det mesta som säljs i guldsouken håller minst 22 karat och risken att bli lurad att köpa falskt guld är snudd på obefintlig eftersom myndigheternas kontroll är strikt.

Viktigast att komma ihåg är att pruta när du köper ett smycke eller annat föremål tillverkat i guld. För även om priset på råvaran är fast och följer marknadskursen så lägger smederna alltid på ett rejält överpris för hantverket.

Känner du att priset inte blir som du väntat dig, gå vidare. I souken finns runt 700 butiker att pruta i. Eller försök gå vidare – förmodligen får du ett mycket bättre pris så snart du vänder ryggen till och börjar gå.

Bäst utbud under festivalerna

Störst utbud av smycken får du om du besöker Dubai under vinterns Dubai Shopping Festival eller Dubai Summer Festival, då butikerna tar fram nya kollektioner. Men samtidigt är priserna som högst under dessa veckor. Bästa fyndperioden är under lågsäsong, utanför festivalveckorna.

Skriv en kommentar

kommentarer

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Vill du vinna en resa till Dubai?

I höst tävlar vi ut en flygresa till Dubai. Följ oss på Facebook, så får du också: arrow5
  • Reseinspiration, tips och fakta
  • Senaste nytt från Dubai
  • Erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket annat skoj ...
Gilla nu, så missar du inget!