Ocean View Hotel Dubai exterior

Att bo vid stranden i Dubai är dyrt, alla hotell nära havet är femstjärniga och kostar därefter. Nu ändras det en aning, Dubais första strandhotell med fyra stjärnor har öppnat.

Hotellet heter Ocean View och ligger vid trevliga promenadgatan The Walk i Jumeirah Beach Residence. Hotellet har nyligen öppnat och marknadsför sig som ett prisvärt beachhotell och som “Dubais första fyrstjärniga strandhotell”.

Allt om Dubai kan bara instämma. Staden har hittills saknat strandhotell med normala priser, de som finns varierar från dyra femstjärniga till extremt exklusiva – och ännu dyrare – anläggningar som välkända Burj al Arab, hotellet som ibland kallas för världens enda sjustjärniga.

Ocean View har sagt att priserna ska ligga ungefär tio procent under grannhotellet Sheraton. Billigare, visst, men prisskillnaden mellan fyra och fem stjärnor borde vara mer än så.

Priset per natt i februari och mars ligger på 990 dirham inklusive frukost, cirka 1600 svenska kronor.

En fördel just nu är att Ocean View har ett specialerbjudande som gäller fram till oktober: fri uppgradering till half board (frukost + ytterligare en måltid).

Ocean View Hotel Dubai interior

Hotellet har 342 rum och lovar att alla har havsutsikt. Det stämmer säkert, men som Travelmole påpekar, pågår ett bygge av en galleria mellan hotellet och stranden, vilket gör utsikten ganska tråkig för tillfället.

På Ocean View finns sex restauranger och barer, varav ett brasilianskt stekhus och en vin- och ostbar.

En stor fördel om du väljer att bo på Ocean View är att gästerna har fria transporter till den fina, privata stranden hos det betydligt dyrare systerhotellet Jebel Ali Golf Resort, cirka 20 minuter bort med minibuss.

Hotellet webbplats finns här.

Sök priser och boka Ocean View Hotel på Hotels.com.

Allt om Dubais hotelltips finns här!

Skriv en kommentar

Share This