Alkohol och taxfree i Dubai

Alkohol i Dubai

Alkohol och taxfree, hur funkar det? Det är en av de vanligaste frågorna som resenärer till Dubai ställer. Går det att köpa vin, öl och sprit på plats? Hur mycket alkohol får jag ta in? Serverar restaurangerna vin till maten?

Så här ligger det till: Reglerna för alkohol är strikta, Dubai är trots allt en del av Förenade arabemiraten som är ett muslimskt land. Men med det sagt ska också konstateras att Dubai är mer liberalt i sin inställning till alkoholkonsumtion än angränsande emirat och länder.

Förbjudet att dricka alkohol offentligt

Du får inte dricka alkohol offentligt. Men på de hotell – och deras restauranger – och nattklubbar som har tillstånd säljs öl, vin och sprit som i vilket annat land i världen som helst.

Att köpa alkohol i mataffärer är inte möjligt, men det finns ett antal licenserade spritbutiker där det krävs att du har ansökt om en licens för att få handla alkohol. Det gäller endast för den som bor i Dubai (och inte är muslim). Om du reser till Dubai för att jobba en period eller äger en bostad där, blir det kanske aktuellt att skaffa tillstånd – men aldrig som turist.

Så mycket alkohol får du ta in

Så rådet till den som vill ta en drink eller ett glas vin på hotellbalkongen blir att köpa med sig alkohol från flyget eller från taxfreebutiker på flygplatsen. Det är tillåtet att ta med sig följande mängder alkohol och tobak in i Dubai:

  • 4 liter sprit eller vin

eller

  • 2 lådor öl á 24 burkar som får rymma maximalt 355 ml

och

  • 400 cigaretter, 50 cigarrer eller 500 gram tobak

Observera att uppgifterna om införselregler till Dubai har varierat genom åren, även från officiella källor. För att vara säker på att du är uppdaterad på det senaste innan du reser, kolla även på den här sidan från Dubais regering.

Taxfree i Dubai

Taxfreeshoppingen på Dubais flygplats är mycket bra och butikerna har öppet dygnet runt, så du behöver inte packa med alkohol hemifrån. Shoppa när du landat istället. Läs mer om taxfree på sidan om flygplatser i Dubai.

Om du vill ha koll på de bästa barerna och klubbarna, rekommenderas Time Out Dubai.


Tips! Boka sevärdheter och utflykter i Dubai

På väg till Dubai? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide. Här nedanför finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i Dubai.


(Sidan uppdaterades 2017-12-05)

Skriv en kommentar

Share This