Välj en sida

Shoppa i Dubai – här är stans bästa shoppinggallerior

Shoppa Dubai Shopping Mall (Foto: Flickr/w4nd3rl0st)

Att shoppa är en stor del av resan till Dubai för många – och shoppingen är i absolut världsklass. Inte alltid billigt, men utbudet är verkligen enormt.

I Dubai finns fler stora och lyxiga shoppinggallerior än på någon annan plats i världen. En titt på Wikipedia visar att emiratet har över 70 gallerior – och fler är på gång. Här tipsar vi om de bästa, de du som besökare i Dubai inte får missa.

Dubai Mall – störst på shopping

Världens största shoppinggalleria! Dubai Mall har en golvyta som är större än 50 fotbollsplaner och innehåller 1200 butiker. Här finns också spektakulära Dubai Aquarium och Under Water Zoo, med en stor akvarievägg (se bilden ovan) ut mot shoppinggatorna, en skridskorink, spelparken SEGA Republic och en biograf med 22 salonger. I Dubai Mall finns numera också skelettet av en dinosaurie (!), som gallerians ägare köpte förra året.

Dubai Mall ligger intill Burj Khalifa och det är i gallerian du köper biljetter till utsiktsplattformen i världens högsta byggnad – om du inte redan beställt biljetterna på nätet.
» www.thedubaimall.com

Mall of the Emirates – shoppa och skida

Dubais kanske mest omtalade galleria, åtminstone innan Dubai Mall invigdes, rymmer 450 butiker, 75 restauranger, ett nöjesfält – och den berömda inomhusskidbacken Ski Dubai. Den som bara vill shoppa på semestern behöver aldrig lämna Mall of the Emirates, för i komplexet finns även femstjärniga hotellet Kempinski.
» www.malloftheemirates.com

Burjuman Center

Kallas ”världens lyxigaste shopping destination” och har ett stort utbud av designermärken, här hittar du bland annat Saks 5th Avenue, DKNY, Fendi, Dior och Hermes – men också en Virgin Megastore. Sammanlagt 300 butiker och gott om restauranger och kaféer. Egentligen en av Dubais första gallerior, men har renoverats och byggts ut i omgångar. Senast 2011.
» www.burjuman.com

Wafi City

En av de mest eleganta galleriorna i Dubai, vilket inte säger lite. I det Egypteninspirerade komplexet finns drygt 200 butiker plus restauranger. Promenadväg inomhus finns till nybyggda Raffles Hotel.
» www.wafi.com

Deira City Centre

Var pionjären bland Dubais gallerior, när den öppnade 1995, och är fortfarande väldigt populär bland invånarna. Förutom hundratals butiker finns en biograf med elva salonger och en foodmarket med många olika smakriktningar. Perfekt för den som vill ha god snabbmat, men undvika McDonalds och KFC.
» www.deiracitycentre.com

Mercato

I strandnära läge längs Jumeirah Beach Road finns den här lilla, men exklusiva gallerian, som sägs vara inspirerad av både renässansen och italienska marknadsplatser. Drygt 90 butiker, biograf och lekplats för barnen.
» www.mercatoshoppingmall.com

Ibn Battuta Shopping Mall

Gigantisk galleria med den arabiske upptäckresanden Ibn Battutas resor genom Kina, Indien, Persien och Egypten som tema för inredningen. Här finns regionens första IMAX-biograf och världens största spegellabyrint.
» www.ibnbattutamall.com

Dubai Outlet Mall – shoppa till lågpris

Mellanösterns enda ”outlet” har 240 butiker och 800 varumärken. Beroende på utbud, tajming och tur kan du hitta märkeskläder som är 30 till 90 procent billigare än ordinarie pris.
» www.dubaioutletmall.com

Karta över Dubais shoppinggallerior

Film om shopping i Dubai

Det här klippet från Visit Dubai ger en försmak av hur det är att shoppa i Dubai, men kom ihåg att inte alltid måste vara så extremlyxigt som klippet visar. Det finns fler butiker och märken än bara världens dyraste designers.

(Sidan uppdaterades 2015-09-03.)

1 kommentar

  1. Britt-Marie Öhman

    Kan man se affärerna på någon sajt? (Affärerna i Dubai Mall)

    Svara

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *