Välj en sida

Burj al Arab – besök lyxhotellet

Burj al Arab

Burj al Arab, det segelformade, världsberömda och extremt lyxiga hotellet med sju stjärnor har tyvärr stängt dörrarna för tillfälliga dagsbesökare. Men det går att ta sig in ändå.

Burj al Arab är spektakulärt och vackert. Hotellet är 321 meter högt och format som seglet på en dhow, de klassiska fartyg som används i vattnen runt Arabiska halvön. Burj al Arab har, tack vare smart marknadsföring, blivit känt som världens första sjustjärniga hotell, trots att inget system för hotellklassificering tillåter fler än fem stjärnor.

Söker du hotell i Dubai? Kolla in våra favoriter

Tidigare kunde den som ville uppleva hotellet, utan att boka ett rum, betala en entréavgift för ett kortare besök. Den möjligheten finns inte längre.

Att bo en natt på hotellet i en av de 202 överdådiga sviterna – den minsta är på 169 kvadratmeter – kostar från cirka 11 000 svenska kronor. Så vad ska du göra om resebudgeten inte räcker till en övernattning, men du fortfarande vill kolla in hotellet? Svar: Boka en klassisk Afternoon Tea!

Upplev Burj al Arab på guidad tur

Du kan reservera ett bord och ta dig till hotellet på egen hand (se info nedan), men vi vill gärna tipsa om möjligheten att kombinera ett besök på Burj al Arab med en guidad tur av Dubai, en utflykt där även utsiktsvåningen At the Top i Burj Khalifa ingår.

Tack vare vårt samarbete med Viator kan du boka en sådan tur med upphämtning på ditt hotell. Under fem timmar får du uppleva två av Dubais främsta sevärdheter utan att du behöver köpa biljetter, boka bord och planera själv. Om du lägger ihop kostnaderna för de olika delarna, ser du att det är ett prisvärt erbjudande.
» Läs mer och boka turen här

Burj al Arab från insidan

Du kan så klart även boka bord för att äta lunch eller middag i någon av hotellets restauranger, men Afternoon Tea är det mest prisvärda alternativet för den som vill besöka Burj al Arab. Och det är dessutom en kulinariskt fantastisk upplevelse med ett stort utbud av snittar, bakelser och småbröd.

Burj al Arab

I restaurangen Sahn Eddar på första våningen serveras Afternoon Tea klockan 13.00, 15.00 och 17.00. Priset är 560 dirham (september 2016), cirka 1280 svenska kronor.

Vill du sippa te och mumsa bakverk med utsikt, serveras även Afternoon Tea i Skyview Bar på 27:e våningen. Där är det något dyrare, 620 dirham, och tiderna är 13.00, 13.30, 16.00 och 16.30 alla dagar utom fredagar.

Boka Afternoon Tea i förväg

Att göra en bordsbokning någon dag i förväg rekommenderas. Kontaktuppgifter till restaurangerna finns via länkarna nedan. Där finns även alltid aktuella tider och priser för Afternoon Tea och rekommendationer för hur du bör vara klädd.

Om du ändå bestämmer dig för att det inte är värt pengarna att få se Burj al Arab, kan du alltid titta på det här klippet. En PR-video för hotellet, från ägarföretaget Jumeirah, som visar det goda livet på insidan.

(Sidan uppdaterades 2016-09-08.)

9 Kommentarer

 1. Niklas

  Hej!
  När man ska boka vad är det som motsvarar middag?

  Svara
 2. admin

  Hej Caroline!

  Priset har tydligen höjts, och valutakursen har ändrats sedan den här informationen skrevs. Men priset, inklusive champagne, är cirka 850 svenska kronor med dagens kurs.

  Sidan har ändrats. Tack för påpekandet!

  Svara
 3. Caroline

  På sahn eddars hemsida står följande: ”The Ultimate Afternoon Tea. AED 510 per person inclusive of a glass of bubbly”. 510 x 1,89 = 963 SEK..! :S :S

  Svara
 4. Carolina

  Hejsan!
  Kan man åka dit för att endast ta en drink? och hur mycket ligger priset på då ungefär?

  Svara
 5. Thomaz

  Var där i sommars och vill bara förtydliga att det inte är 7st olika snittar och bakverk utan 7 st TALLRIKAR med diverse olika snittar och bakverk. Jag lyckades nätt och jämnt äta upp alltihopa och från en kille på 18 år och 2meter så var detta långt över förväntan när jag åkte ditt.

  Svara
 6. admin

  Hej Joakim! Det är inte en middag, utan sju olika sorters bakverk och snittar som serveras till teet. Texten har uppdaterats och förtydligats.

  Svara
 7. Joakim

  Hej! Vad består den 7 rättersmiddagen av? Kan inte se den på hemsidan utan där är helt andra priser!

  Svara
 8. admin

  Hej Sebastian,

  På lobbyrestaurangen Sahn Eddar, precis som det står i texten 😉

  Svara
 9. Sebastian S

  På vilken restaurant gäller det där 7-rätters ”erbjudandet”? 🙂

  MVH

  Svara

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *