Välj en sida

Golf i Dubai – tips & fakta!

Golf golfresa Dubai (Foto: Jumeirah Group)

Fina golfbanor och ett stabilt klimat gör Dubai till en perfekt destination för en golfresa. Att spela är dyrt, men paketerade golfresor finns, till priser som ofta är överkomliga med tanke på kvalitet på både banor och hotell.

Dubai, och resten av Förenade arabemiraten, består så klart till allra största del av sand. Det kanske låter bakvänt, men det är faktiskt en perfekt start för den som vill anlägga en golfbana. Välj ett passande gräs, addera massor av vatten och anlita världens främsta golfarkitekter – så har du banor i toppklass. Och det är precis vad Dubai har gjort sedan 1988 då den första golfklubben öppnade.

Golf i Dubai idag

Idag finns tio golfbanor i Dubai och ett 20-tal totalt om man räknar in de närliggande emiraten. Samtliga ligger inom bilavstånd från Dubai. Ibland bara en kort biltur bort, ibland en lite längre. I Dubai finns golfbanor designade av världsberömda spelare som Nick Faldo, Ernie Els och Colin Montgomerie.

Mest känd, och mest prestigefull, är Majlis Course på Emirates Golf Club. På banan spelas varje år sedan 1989 Dubai Desert Classic som är en del av Europatouren. Tävlingen vanns 2007 av svenske Henrik Stenson.

En annan välkänd, men betydligt nyare, golfanläggning är Jumeirah Golf Estates med banorna Earth och Water. Klubben invigdes 2009 och även där har Henrik Stenson triumferat. 2013 och 2014 vann han Europatourfinalen DP World Tour Championship som går på banan Earth i november varje år.

Alla golfklubbar i Dubai

Hur mycket det kostar att spela varierar kraftigt beroende på säsong, och till viss del beroende på bana. Under högsäsongen, som infaller på vintern när temperaturen är som behagligast, får man räkna med en green fee i spannet 1200 till 2500 kronor.

Under lågsäsongen på sommaren, när hettan kan göra en golfrunda till en riktig utmaning, är green fee ofta sänkt med 50 procent eller mer.

Priser och bokning finns på respektive klubbs webbsida, följ länkarna här ovanför.

Golfresa till Dubai via arrangör

Vill boka en paketerad golfresa finns mycket att välja på och priserna kan vara attraktiva om du jämför med att boka allt på egen hand. Företag som Solresor, Birdie Golf Tours och Golf Plaisir – med många flera – har golfresor till Dubai.

Dubais golfklubbar på kartan

(Sidan uppdaterades 2015-08-24.)

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *