Dubai Frame – spektakulär ny sevärdhet som ramar in staden

Dubai Frame är den senaste sevärdheten i emiratet. Den gigantiska tavelramen är 150 meter hög och har ett observationsdäck på toppen.

Dubai Frame (Foto: Instagram/hsn37)
(Foto: @hsn37/Instagram)

Dubai Frame är placerad på ett sådant sätt att utsikten mot stadens nya landmärken, som Burj Khalifa och downtown, ramas in om man tittar från ena sidan. Från den andra sidan ramar byggnaden in stadens äldre delar.

Konstruktionen är klar och lokala medier rapporterar att den nya sevärdheten väntas öppna portarna för besökare den 1 januari 2018.

Byggnaden är 150 meter hög och 93 meter bred och kostade cirka 370 miljoner svenska kronor att bygga. Fasadens utsmyckningar är inspirerade av logotypen för världsutställningen Expo 2020 som kommer att hållas i Dubai.

Dubai Frame – observationsdäck och museum

Övre delen av Dubai Frame har en gångbro med ett observationsdäck där besökare kan spana på utsikten över Dubai. På bottenvåningen finns ett museum, som visar stadens förvandling från fiskeby till världsmetropol.

Biljetterna ska säljas via en särskild app, enligt lokala medier. Men någon officiell information finns inte än.

Dubai Frame (Foto: Instagram/bachir_photo_phactory)
(Foto: @bachir_photo_phactory/Instagram)

Faktum är att sevärdheten inte ens har en egen webbplats när det här skrivs. Notera att första träffen i Google, www.thedubaiframe.com, är en inofficiell sida som inte säljer biljetter.

Biljetter och priser

Enligt de senaste uppgifterna kommer biljetterna att säljas på plats under de första dagarna, medan en internetbokning ska öppna “inom två veckor”.

Biljettpriset blir 50 dirham (ca 110 kronor) för vuxna och 20 dirham (ca 45 kronor) för barn mellan 3 och 12 år. Besökare över 60 år går in gratis.

Vi återkommer med mer utförlig information om Dubai Frame så snart vi har den.

(Sidan uppdaterades 2017-12-29)

 

Skriv en kommentar

Share This