Välj en sida

Zipline i Dubai – adrenalinframkallande åkturer i både stad och berg

Zipline i Dubai? Definitivt! I Dubai och i grannemiratet Ras al Khaimah finns två av världens häftigaste, och längsta, åkturer. Räkna med svindlande höjder och hastigheter upp emot 150 kilometer i timmen.

Zipline Dubai Marina

Låt oss börja med att förklara vad en zipline är, för dig som kanske inte har koll. Det är en slags linbana där en person fastspänd i en sele åker längs en vajer. Startpunkten ligger högt, ofta på ett berg, och åkturen går nedåt i rejält hög fart.

På en resa till Dubai, destinationen som alltid vill vara värst, har du chans att åka både världens längsta zipline och världens längsta urbana zipline, alltså i stadsmiljö. Vi börjar med den sistnämnda.

XLine Dubai Marina

I december 2017 öppnade världens längsta urbana zipline i Dubai Marina. Företaget bakom attraktionen hade tidigare testat i Downtown Dubai, med stor framgång. Den nya linbanan blev dock både längre, brantare och snabbare.

XLine Dubai Marina är 1 kilometer lång, har en lutning på 16 grader och du kommer upp i hastigheter kring 80 kilometer i timmen.

Som namnet antyder går den över, eller snarare genom, Dubai Marina. Du susar alltså fram över vatten, bland några av världens högsta skyskrapor. En magnifik åktur som startar på toppen av 170 meter höga Amwaj Towers.

» Nyfiken? Du kan boka biljetter till XLine här

Jebel Jais Zipline – världens längsta

Om du vill ha ett ännu mer adrenalinframkallande äventyr, är det bara att åka till Dubais grannemirat Ras al Khaimah.

Från Jebel Jais, det högsta berget i Förenade arabemiraten, går den linbana som numera är världens längsta zipline.

Banan är drygt 2,8 kilometer lång och det handlar om hastigheter upp emot 150 kilometer i timmen!

För att upplevelsen ska kunna delas med en vän, går två vajrar bredvid varandra. Samma sak gäller för övrigt även XLine i Dubai Marina.

Åkturen kostar en slant, men det blir en upplevelse att minnas för livet.

» Vågar du? Boka biljetter till Jebel Jais Flight här

» Biljett med transfer från Dubai finns här

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *