Välj en sida

Flyg till Dubai – billigt och direkt

Flyg till Dubai finns det numera ganska gott om. Arlanda har två reguljära flyglinjer direkt till Dubai, med Norwegian och Emirates. Från Kastrup i Köpenhamn finns direktflyg med Emirates och SAS. Med mellanlandning finns många alternativ, med varierande priser.

Emirates flyger över Burj al Arab

Hösten 2013 började Dubais eget flygbolag Emirates att trafikera Stockholm/Arlanda. Så numera finns dagliga flyg mellan Arlanda och Dubai International Airport med det bolag som rankas som ett av världens allra bästa och lyxigaste.

Emirates från Stockholm / Arlanda till Dubai

Emirates använder – oftast – en Boeing 777-300ER på linjen till Stockholm, ett stort flygplan med tre klasser: åtta sviter i första klass, 42 stolar i business och 304 säten i ekonomiklass. Oavsett vilken klass du väljer ingår mat, dryck och underhållningssystem i priset. Till skillnad från Norwegian där du måste betala extra för bagaget ingår en väska på upp till 30 kilo i ekonomiklass hos Emirates.

Avgång Stockholm: 14.15
Ankomst Dubai: 22.30

Avgång Dubai: 08.00
Ankomst Stockholm: 12.30

En tur/retur till Dubai med Emirates kostar i bästa fall strax under 4000 kr. Under vintern och våren 2017 finns gott om biljetter för ca 4200 kronor. Normalpris för flyg under högsäsong är allt mellan 4500 och 7000 kr beroende på bokningsläge och när du bokar. Sök flygbiljetter hos Emirates.

Emirates från Köpenhamn / Kastrup till Dubai

I november 2015 började Emirates att flyga med Airbus A380 mellan Dubai och Köpenhamn. Kastrup blev därmed den första flygplatsen i Norden att få en flyglinje som trafikeras av den omtalade superjumbon. A380:n som används på sträckan är dessutom en specialvariant – den första med bara två klasser ombord. Första klass har plockats ut och gett plats åt hela 615 passagerare i ekonomi och business.

Avgång Köpenhamn: 14.20
Ankomst Dubai: 23.35

Avgång Dubai: 08.20
Ankomst Köpenhamn: 12.20


Flyg Emirates från Stockholm till Dubai


Norwegian från Arlanda till Dubai

Norwegian har haft flyg direkt mellan Stockholm och Dubai sedan 2008. Hösten 2015 utökades trafiken rejält, när Norwegian fördubblade antalet avgångar från tre till sex per vecka.

Norwegian flyger till Dubai med Boeing 737-800. Det är en flygplanstyp som egentligen används främst för kortare sträckor, vilket påverkar både bekvämlighet och restid. Att flyga direkt med Norwegian tar, enligt flygbolagens egna uppskattningar av flygtiden, ibland mer än en timme längre med Norwegian än med Emirates.

Norwegian har också betydligt sämre avgångs- och ankomsttider än Emirates.

Avgång Stockholm: 15.05
Ankomst Dubai: 00. 50

Avgång Dubai: 02.00
Ankomst Stockholm: 06.30

Fördelen med Norwegian är priset. Du kan få en tur/retur till Dubai för ett grundpris från ca 2100 kr (prisexempel hösten 2016). Lägger du till ett bagage på båda resvägarna blir priset 2465 kr. Men det är alltså ett lägsta pris. Vanligare är att biljetten med Norwegian går på 3500 till 5000 kr – och för det priset flyger du nog hellre med Emirates.

Tänk på att varken mat eller dryck ingår i priset, det får du köpa till på flyget. Och på en flygning som tar 6-7 timmar kommer du att bli tvungen att göra det, om du inte vill landa hungrig i Dubai.

Bra pris med Apollo

Charterbolaget Apollo inledde hösten 2015 ett stort samarbete med Emirates, vi skrev om det här. Avtalet innebär att bolagets kunder numera alltid flyger med Emirates från Sverige till Dubai och att Apollo upphandlar hotell och paketerar ihop med flyget. I samband med lanseringen lovade Apollo mycket konkurrenskraftiga priser till Dubai – samma prisnivå som för resor till Kanarieöarna nämndes – och vad vi kan se när vi testsöker, stämmer det ganska bra.

Så funderar du på att boka flyg med Emirates och hotell på egen hand, kan det vara värt att jämföra med Apollos priser innan du bokar.

Annan flygplats ibland

Ibland landar flyg till Dubai i grannemiraten Sharjah eller Ras Al Khaimah. Men det gäller i princip bara charter- och lågprisflyg inom Mellanöstern och till och från Afrika och Asien. Att åka från flygplatsen i Sharjah till Dubai tar drygt en timme, från den i Ras Al Khaimah ungefär två timmar, beroende på trafikläget och på var i Dubai du ska bo. På den här sidan finns mer information om flygplatser i Dubai.

Billigt flyg till Dubai

Flygbiljetten till Dubai kan kosta allt från ca 2000 kronor till mycket mer än det dubbla. Priserna bestäms av säsong, när du bokar, bokningsläget på just det datum du vill resa och ett antal andra faktorer.

Generellt kan sägas att direktflygen är dyrast. Billigast blir det alltid med flyg med byte på vägen, men det tar också längre tid.

I den här informationen från Supersavertravel ser du billiga flyg till Dubai den närmaste tiden. Klicka på ett pris för mer information & bokning:

(Sidan uppdaterades 2017-03-08.)

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *