Välj en sida

Atlantis The Palm Dubai – lyx för hela familjen

Atlantis The Palm Dubai. Namnet väcker hotelldrömmar till liv. Atlantis är en saga av vackra koraller, delfiner, färgglada fiskar och häftiga bad. Om du planerar familjesemester och har råd med en riktigt minnesvärd upplevelse, då behöver du inte leta längre.

Atlantis The Palm Dubai

Atlantis The Palm Dubai tronar längst ut på den konstgjorda palmen Palm Jumeirah. Hotellbyggnaden är enorm och ser ut som ett palats hämtat ur Tusen och en natt. Förebilden är det världskända hotellet Atlantis Paradise Island på Bahamas.

Precis som i originalet finns här en vattenpark, den kallas Aquaventure och sträcker ut sig över hela 45 000 kvadratmeter, och en delfinvik där gästerna kan simma med delfiner – mot en tilläggskostnad. Dessutom finns Lost Chambers mäktiga akvarier fyllda med spännande havsdjur. Fler än 65 000 fiskar bor på hotellet.

För hotellgästerna ingår entrén till Aquaventure och Lost Chambers i rumspriset. Om du inte bor på hotellet, kan du köpa dagpass. Mer information om det finns på vår sida om Aquaventure.

Atlantis The Palm Dubai är en helhetsupplevelse

Atlantis The Palm har fler än 1500 hotellrum, ett stort antal butiker och hela 23 restauranger, exempelvis lyxiga sushikedjan Nobu från New York, italienska Ronda Locatelli, libanesiska Ayamna, The Burger Joint och Seafire Steakhouse.

Att bo på Atlantis The Palm är inte billigt. Du får tänka på att du betalar för en helhetsupplevelse och inte bara för ett ställe att sova på. Det är inte alls ovanligt att gäster stannar på hotellområdet under hela sin semester.

Räkna med att det billigaste rummet, som förvisso är ett deluxerum på 45 kvadratmeter med havsglimt, kostar från 2600 kronor per natt under lågsäsongen på sommaren och från drygt 4000 kronor under högsäsongen på vintern.

Boka alltid direkt med hotellet

Ett bra tips när det gäller Atlantis The Palm är att boka direkt med hotellet. Till skillnad från de flesta andra hotell i Dubai, så får du bättre pris när du bokar direkt än om du använder bokningssajter som Hotels.com, Expedia eller Booking. Så brukar det sällan vara, men Atlantis är ett undantag.

Om du mot förmodan hittar ett bättre pris någon annanstans, matchar Atlantis det priset och ger dessutom 15 procent ytterligare rabatt.

Hotellet har dessutom ofta intressanta paketpriser och erbjudanden. Du hittar dem på Atlantis webbplats. Ett exempel är paketet med halfboard, där frukost och middag ingår och du får 50 procents rabatt på lunchen. Det är ett riktigt bra alternativ om du vill hålla totalkostnaden nere.

Boka Atlantis The Palm Dubai

Boka alltid direkt med hotellet. Då får du bästa möjliga pris och kan dessutom välja ett erbjudande eller ett paket som ger en lägre sammanlagd kostnad för vistelsen.

Vårt tips! Ta en långweekend

Att bo länge på Atlantis blir givetvis dyrt. Men direktflygen från Sverige till Dubai gör att det faktiskt funkar utmärkt med en kortare resa, exempelvis en långweekend från fredag till tisdag.

Fyra nätter på Atlantis The Palm med halfboard kostar cirka 14 300 kronor för en familj (två vuxna och två barn under 12 år), i början av februari 2018. Om du bokar flyg under en av årets kampanjperioder går det att få biljetter runt 4000 kronor styck, ibland billigare.

Det ger en resekostnad på drygt 32 000 kronor och då ingår nästan all mat och inträdet till vattenparken Aquaventure och akvariet Lost Chambers. Fyra dagar är dessutom en ganska lagom lång vistelse på Atlantis.

Film från Atlantis Dubai

Nyfiken på Atlantis The Palm Dubai? Kolla in den här filmen så ser du lite mer av vad som väntar.

Här ligger hotellet

Du hittar hotellet längst ut på The Palm Jumeirah. Hotellet kan arrangera transfer från flyget, men det blir billigare om du ordnar det själv. På den här sidan informerar vi om hur du bäst tar dig från flygplatsen.

Atlantis The Palm Dubai

(Sidan uppdaterades 2018-10-21. Alla prisexempel är från det datumet.)

1 kommentar

  1. Anders

    Priserna för ett rum startar på 3100 AED (ca 6000 SEK). Rummen är härliga och tillgång till vattenlandet och akvarie ingår.
    En frukost kostar ca 300 AED (ca 600 SEK).
    För 7-800 AED kan man bada med delfiner, väl värt pengarna.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *