Välj en sida

Sheikh Zayed Mosque – dagstur från Dubai

Sheikh Zayed Mosque är mer än bara en moské. Den är en av världens vackraste och mest storslagna byggnader, och passar perfekt för en utflykt från Dubai.

Sheikh Zayed Mosque Abu Dhabi Dubai dagstur

När TripAdvisor utsåg världens främsta sevärdheter 2016 tog Sheikh Zayed Mosque andra plats på topplistan, efter ständigt populära världsarvet Macchu Picchu i Peru.

Så högt rankas alltså den här moskén i Abu Dhabi, trots att den stod klar så sent som 2007. När du väl besökt den kommer du att förstå varför.

Besök Abu Dhabi och Sheikh Zayed Mosque från Dubai

BiljettshejkenDu blir upphämtad vid ditt hotell i Dubai och får uppleva en heldag med det bästa av Abu Dhabi, bland annat Sheikh Zayed Mosque. Det finns ett flertal turer och arrangörer att välja bland. Välj den som passar dig bäst.

En av världens största moskéer

Moskén är en av de största i världen och har plats för hela 40 000 gudstjänstdeltagare. Byggnaden har fler än 1000 pelare och 82 kupoler. I den stora bönesalen finns en av världens största ljusstakar, den är 15 meter hög och väger 12 ton.

Stämningsfullt i Sheikh Zayed Mosque

Siffrorna imponerar givetvis, men det som gör Sheikh Zayed Mosque så speciell är stämningen. Man har lyckats skapa en unik atmosfär med hjälp av pooler som reflekterar de vita, guldsmyckade byggnaderna på ett oerhört smakfullt sätt.

När mörkret sänker sig tänds ett ljussystem som följer månens faser och – om möjligt – gör moskén ännu vackrare än på dagen.

Öppettider i Sheikh Zayed Mosque

Moskén har väldigt generösa öppettider för besökare, den är öppen dagligen utom under fredagsbönen då bara bönedeltagare får komma in.

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och söndag är moskén öppen från 09.00 till 22.00. På fredag är den öppen från 16.30 till 22.00. Notera att sista insläpp sker vid 21.30.

Guidade turer utan kostnad

Ett tips är att försöka pricka in en av de guidade turerna i moskén, de är alltid gratis.

Turerna går på följande tider
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag: 10.00, 11.00 och 17.00.
Fredag: 17.00 och 19.00.
Lördag: 10.00, 11.00, 14.00, 17.00 och 19.00.

Vårt tips!

Om du kan påverka tiden för besöket i moskén – om du inte är en del av grupp med ett färdigt schema – försök att komma runt 16.00-16.30.

Den tiden ger ofta ett mjukt eftermiddagsljus som är perfekt för fotografering och du kan ta den guidade turen klockan 17. Stanna kvar efteråt och upplev moskén även i skymning och kvällsmörker.

Dagstur från Dubai

Abu Dhabi passar fint för en dagsutflykt från Dubai. Ett flertal arrangörer ordnar med transfer och guider, och säljer paketresor som brukar vara både välordnade och intressanta.

Du kan exempelvis ta en guidad stadstur med buss av Abu Dhabi där ett besök vid Sheikh Zayed Mosque ingår, eller kombinera moskén med populära nöjesparken Ferrari World, eller ta en utflykt från Dubai till Abu Dhabi där lunch ingår.

Du kan åka i grupp eller välja privat transfer från Dubai. Alternativen är många.

På den här sidan hittar du alla utflykter från Dubai där Sheikh Zayed Mosque ingår. Bokningen hanteras av pålitliga Get Your Guide.

 

(Sidan uppdaterades 2018-10-25)

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *