Visum och pass till Dubai

Dubai visum och pass

Visum ges automatiskt vid ankomst till Dubai för resenärer med svenskt pass. Du behöver alltså inte ansöka om visum i förväg, om du nöjer dig med ett turistvisum som gäller i upp till 30 dagar. Notera också att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedatum från Förenade arabemiraten och att provisoriska pass inte accepteras.

Observera att om du bor i Sverige, men inte har ett svenskt pass, kan andra visumregler gälla.

Just nu, i september 2016, ser visumreglerna för Förenade Arabemiraten (där Dubai ingår) ut så här:

Resenärer med pass eller id-kort från Förenade Arabemiratens grannländer inom GCC-området – Bahrain, Oman, Kuwait, Saudiarabien, Qatar – behöver inget visum.

Pass som ger visum till Dubai

Resenärer med pass från följande länder får ett kostnadsfritt 30-dagars turistvisum vid ankomst till Förenade Arabemiraten utan kostnad och utan att behöva ansöka i förväg:

Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Österrike, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovenien, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Ungern, Portugal, Irland, Grekland, Spanien, Monaco, Vatikanstaten, Island, Andorra, Malta, Cypern, San Marino, Lichtenstein, USA, Australien, Nya Zeeland, Japan, Brunei, Singapore, Malaysia, Sydkorea och Hongkong.

Visum och sponsor krävs

Om du har ett pass utfärdat i något annat land än de som listas här ovanför, måste du ansöka om visum i förväg och du behöver även ha en “sponsor” i Dubai som hjälper dig att ansöka om visumet. För vanliga turister är sådana sponsorer vanligtvis det hotell du ska bo på eller en lokal researrangör. För den som ska jobba eller studera kan det vara ett företag eller en skola.

Tänk på att listan över länder, och visumregler, ändras då och då. Den senaste officiella visuminformationen finns på den här sidan på Förenade Arabemiratens webbplats.


Tips! Boka sevärdheter och utflykter i Dubai

På väg till Dubai? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide. Här nedanför finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i Dubai.


Förenade Arabemiratens ambassad i Stockholm utfärdar inga visum, men har den här informationen på sin hemsida. Sveriges ambassad i Abu Dhabi har en informativ sida om resor till bland annat Dubai, där du kan läsa mer om visum- och passregler.

Om du trots den här informationen är osäker på om du behöver ett visum, är ett tips att använda flygorganisationen IATA:s smarta webbtjänst. Fyll i alla uppgifter om destination, medborgarskap, var passet är utfärdat etc, så får du ett direkt svar på om du behöver ordna visum innan resan. Kom ihåg att Dubai tillhör Förenade Arabemiraten, så det är ‘United Arab Emirates' du ska välja i menyn.

Böter för over stay

Om du stannar längre än vad visumet tillåter tvingas du betala en bötesavgift på för närvarande 100 dirham per dag plus 100 dirham i startavgift. Tänk på att de flesta flyg lyfter från Dubai efter midnatt, något som gör att besökare som försöker maximera sin visumfria vistelse ibland av misstag går över 30-dagarsgränsen.

Provisoriska pass inte tillåtna i Dubai

Notera också att Dubai inte accepterar provisoriska pass. Om du har glömt ditt pass, eller om du upptäcker att det gått ut eller inte har minst sex månaders giltighetstid från ditt hemresedatum, när du väl kommer till flygplatsen för att resa till Dubai – då är det för sent. Det provisoriska pass som utfärdas av polisen på exempelvis Arlanda gäller inte för inresa till Förenade Arabemiraten. Bara att vända hem igen.

Israeliska stämplar i passet

Resenärer med israeliskt pass släpps inte in. Däremot ska det, trots att man ibland hör rykten om motsatsen, inte vara några problem om du har rest till Israel och har israeliska stämplar i ditt pass. Om du har israeliska stämplar i passet och vill vara helt säker på vad som gäller, kontakta Förenade arabemiratens ambassad i Stockholm innan du reser.


Fotnot. Allt om Dubai kan inte hjälpa dig med visum. Vi svarar inte heller på enskilda frågor om visum. Informationen på den här sidan hålls uppdaterad, men vi kan inte garantera att den alltid stämmer, eftersom Förenade arabemiratens konsulära regelverk ändras då och då. Om du behöver mer information, vänd dig till officiella källor som Förenade arabemiratens ambassad eller konsulat, eller fråga ditt flygbolag eller hotell om råd.

(Sidan uppdaterades 2016-09-05.)

Skriv en kommentar

Share This