Välj en sida

Visum och pass till Dubai

Visum ges automatiskt vid ankomst till Dubai för resenärer med svenskt pass. Du behöver alltså inte ansöka om visum i förväg, om du nöjer dig med ett turistvisum som gäller i upp till 30 dagar. Notera att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader från inresedatum i Förenade arabemiraten och att provisoriska pass inte accepteras.

Dubai visum och pass

Observera att om du bor i Sverige, men inte har ett svenskt pass, kan andra visumregler gälla.

Just nu, i september 2016, ser visumreglerna för Förenade Arabemiraten (där Dubai ingår) ut så här:

Resenärer med pass eller id-kort från Förenade Arabemiratens grannländer inom GCC-området – Bahrain, Oman, Kuwait, Saudiarabien, Qatar – behöver inget visum.

Pass som ger visum till Dubai

Resenärer med pass från följande länder får ett kostnadsfritt 30-dagars turistvisum vid ankomst till Förenade Arabemiraten utan kostnad och utan att behöva ansöka i förväg:

Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Österrike, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovenien, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Ungern, Portugal, Irland, Grekland, Spanien, Monaco, Vatikanstaten, Island, Andorra, Malta, Cypern, San Marino, Lichtenstein, USA, Australien, Nya Zeeland, Japan, Brunei, Singapore, Malaysia, Sydkorea och Hongkong.

Visum och sponsor krävs

Om du har ett pass utfärdat i något annat land än de som listas här ovanför, måste du ansöka om visum i förväg och du behöver även ha en ”sponsor” i Dubai som hjälper dig att ansöka om visumet.

För vanliga turister är sådana sponsorer vanligtvis det hotell du ska bo på eller en lokal researrangör. För den som ska jobba eller studera kan det vara ett företag eller en skola.

Tänk på att listan över länder, och visumregler, ändras då och då. Den senaste officiella visuminformationen finns på den här sidan på Förenade Arabemiratens webbplats.


Tips! Boka sevärdheter och utflykter i Dubai

På väg till Dubai? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide. Här nedanför finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i Dubai.


Förenade Arabemiratens ambassad i Stockholm utfärdar inga visum, men har den här informationen på sin hemsida. Sveriges ambassad i Abu Dhabi har en informativ sida om resor till bland annat Dubai, där du kan läsa mer om visum- och passregler.

Om du trots den här informationen är osäker på om du behöver ett visum, är ett tips att använda flygorganisationen IATA:s smarta webbtjänst.

Fyll i alla uppgifter om destination, medborgarskap, var passet är utfärdat etc, så får du ett direkt svar på om du behöver ordna visum innan resan. Kom ihåg att Dubai tillhör Förenade Arabemiraten, så det är 'United Arab Emirates' du ska välja i menyn.

Böter för over stay

Om du stannar längre än vad visumet tillåter tvingas du betala en bötesavgift på för närvarande 100 dirham per dag plus 100 dirham i startavgift.

Tänk på att de många flyg lyfter från Dubai efter midnatt, något som gör att besökare som försöker maximera sin visumfria vistelse ibland av misstag går över 30-dagarsgränsen.

Provisoriska pass inte tillåtna i Dubai

Notera också att Dubai inte accepterar provisoriska pass. Om du har glömt ditt pass, eller om du upptäcker att det gått ut eller inte har minst sex månaders giltighetstid från ditt inresedatum, när du väl kommer till flygplatsen för att resa till Dubai – då är det för sent.

Det provisoriska pass som utfärdas av polisen på exempelvis Arlanda gäller inte för inresa till Förenade Arabemiraten. Bara att vända hem igen.

Israeliska stämplar i passet

Resenärer med israeliskt pass släpps inte in. Däremot ska det, trots att man ibland hör rykten om motsatsen, inte vara några problem om du har rest till Israel och har israeliska stämplar i ditt pass.

Om du har israeliska stämplar i passet och vill vara helt säker på vad som gäller, kontakta Förenade arabemiratens ambassad i Stockholm innan du reser.


Fotnot. Allt om Dubai kan inte hjälpa dig med visum. Vi svarar inte heller på enskilda frågor om visum. Informationen på den här sidan hålls uppdaterad, men vi kan inte garantera att den alltid stämmer, eftersom Förenade arabemiratens konsulära regelverk ändras då och då. Om du behöver mer information, vänd dig till officiella källor som Förenade arabemiratens ambassad eller konsulat, eller fråga ditt flygbolag eller hotell om råd.

(Sidan uppdaterades 2018-11-20)

67 Kommentarer

 1. Kev

  Jag undra, kan man få arbetsvisum i Dubai eller UAE om man är dömd för brott?

  Svara
 2. M

  Hej, jag har varit i Israel och har ett giltigt inresevisum till Israel till den 8/3-2019. Jag åker till Dubai 23/3. Kommer det orsaka problem?

  Svara
 3. Lotten Nilsson

  Hej! Jag ska åka till Turkiet några dagar, och sedan vidare till Dubai. Jag har svenskt pass, men måste jag ha visum i och med att jag kommer resande från vistelse i Turkiet?

  Svara
 4. Cecilia

  Hej,
  Mellanlandar i Dubai och har 6 timmar till nästa flyg. Hinner jag åka in till stan och se något på den tiden?
  Vad i så fall ska jag se?
  Tack!

  Svara
  • Göran Ingman

   Hej Cecilia!

   Det borde du hinna, men det kan vara klokt att stanna på samma sida av staden som flygplatsen. Eller åtminstone inte dra iväg allt för långt.

   Ta en taxi och åk till Burj Khalifa/Dubai Mall. Eller kolla in den ganska nya sevärdheten Dubai Frame – den ligger bara 10-15 minuter från flygplatsen med bil. Även Dubai Creek och stadens charmiga gamla delar längs viken nås snabbt från flygplatsen.

   https://www.alltomdubai.se/burj-khalifa/
   https://www.alltomdubai.se/dubai-frame/

   Svara
 5. Göran Ingman

  Ni är många som hör av er med frågor kring visum och pass till Dubai / Förenade arabemiraten. Vänligen läs texten här ovanför först.

  Vi svarar inte på den typen av frågor, det måste hanteras av officiella källor.

  Det är omöjligt för oss att ge enskilda råd beroende på vilket land du kommer ifrån, vilket visum och typ av pass du har.

  Vänligen,
  Göran
  Redaktör för Allt om Dubai

  Svara
 6. Maruf

  Hej! Jag bor i Sverige men jag har ingen svenskt pass men har permanent uppehållstillstånd, och undrar om jag kan åka till Dubai som turist med mitt Turkmensk pass… Vad och var kan jag kontakta inan jag köper flygbiljett och bokar hotell?
  Tack för svaret!

  Svara
 7. Esea

  Hej min man har svenskt uppehållstillstånd kort som är giltig i 5 år men har turkiskt pass.. kan han åka till dubai utan att ansöka om visum?

  Svara
 8. Mia

  Hej, jag åker till Abu Dhabi på torsdag nästa vecka (11 oktober 2018) och mitt pass går ut 24 mars 2019. Kan jag resa med till Abu Dhabi med mitt pass???

  Svara
  • Gitt

   Hej gick det bra för dig att åka med ditt pass ? Jag tänkte åka nästa vecka och har 5 månader kvar på passet. Vågar man åka

   Svara
   • Göran Ingman

    Hej Gitt,

    För inresa till Förenade arabemiraten krävs att ditt pass är giltigt i sex månader framåt från inresedagen. Jag skulle INTE chansa och resa med ett pass som har kortare giltighetstid än så.

    Göran
    Redaktör för Allt om Dubai

    Svara
 9. Hirut

  Hej ! Jag bor i Sverige, har permanent uppehållstillstånd, jag har Etiopisk pass och vill åka till Dubai för en vecka och .Hur kan jag ett visum?

  Svara
 10. Jonas

  Hej
  Jag har svenskt pass med israelisk stämpel i. Ska bara mellanlanda i Dubai. Är det möjligt eller går det inte med israelisk stämpel?

  Svara
  • Allt om Dubai

   Hej Jonas,

   Förenade arabemiraten har blivit mindre strängt i behandlingen av resenärer med israelisk stämpel i passet. Att bara byta flyg i Dubai ska inte vara några problem, troligen inte heller att komma in i landet. Men är du osäker, bör du kontrollera med landets ambassad i Stockholm: http://www.uaeembassy.se/index.htm

   Svara
 11. narjes

  hej
  jag ska resa till Dubai om en vecka och jag undrar om jag behöver ansöka om visum. Jag är svensk medborgare (född i Sverige och bor i Sverige) men har utländskt ursprung.

  Svara
  • Allt om Dubai

   Hej Narjes,

   Om du är svensk medborgare och innehavare av ett svenskt pass, behöver du inte ansöka om visum.

   Svara
 12. Josef

  Hejsan!

  Jag ska till Indien, men kommer mellanlanda 24 timmar i Dubai både när jag åker till Indien och tillbaka till Sverige. Jag är svensk medborgare.

  Behöver jag ansöka om visum om jag vill gå runt i staden i Dubai?

  Svara
  • zedonk

   Hej Josef,

   Nej det behöver du inte. Resenärer med svenskt pass får automatisk ett 30-dagars visum vid ankomst till Dubai.

   Svara
 13. Kim

  Hej
  Jag ska resa från Stockholm till Vietnam med Emirates. Det ska mellanlanda i Dubai och väntar 10 timmar innan flyget går vidare till Vietnam. Jag har fått svenk permanent uppehållstillstånd men jag håller mitt vietnamesik pass. Jag vill inte gå ut från transit området, vill bara stanna inne och vänta på nästa flygplan. Behöver jag ansöka transit visum? Jag har frågeat flygföretag men de visste inte.
  Tacksam för svar
  Mvh
  Kim

  Svara
  • zedonk

   Hej Kim,

   Om du flyger med samma bolag hela vägen, inte behöver hämta och checka in väskor igen, och aldrig passerar passkontrollen på flygplatsen, då behöver du inte ansöka om visum. Det gör man bara om man faktiskt ska in i landet, men du befinner ju dig på flygplatsens utrikesavdelning hela tiden.

   Svara
 14. Mime

  Hej behövs det visum till dubai om man bara har svensk uppehållstillstånd?

  Svara
 15. Reza

  Hej!
  Jag ska åka till Dubai. men jag har en Afghan pass, hur lände tar det och fixa visum? och hur gör man?

  Mvh
  Reza

  Svara
 16. Reza

  Hej!
  Jag och min tjej ska resa till dubai och vara där en vecka, men jag har främlingspass, undrar jag ska jag söka visum eller vad ska jag göra så att det inte blir fel där? Vi har en son som är 1 år också.

  Jag är tacksam för svar!

  Svara
  • admin

   Hej Reza,

   Främlingspass gäller inte för inresa till Dubai, enligt den information vi har.

   Så här skriver den svenska ambassaden i Förenade Arabemiraten (där Dubai ingår) på sin hemsida:

   ”Provisoriska pass och främlingspass accepteras inte för inresa till Förenade arabemiraten. Försök att resa in med sådana dokument leder till direktavvisning tillbaka till ursprungsdestinationen.”

   Vi kan inte svara på om du kan ansöka om visum när du har ett främlingspass, den frågan måste du ställa till Förenade arabemiratens ambassad i Stockholm. Du hittar kontaktuppgifter och information på: http://www.uaeembassy.se/index.htm

   Svara
 17. diana

  Hej behövs det visum till dubai om man bara har svensk uppehållstillstånd?

  Svara
 18. Tarabi

  Hej! Jag har främlig pass och vill resa till Djabouti men vill byta flyget i dubai, måste man ha transitvisum om inte lämnar flygplatsen.

  Svara
 19. Nebojsa Nikolic

  Hej Göran .

  25 oktober 2014

  Jag undrar om man kan åka med Svensk Främlingspass till Dubai . Måste man få visum ? Hur går man tillväga?

  Med vänlig hälsning, . Angela

  Svara
  • admin

   Hej Angela,

   Jag vet inte vad som gäller för ett främlingspass vid resa till just Dubai, men det finns risk att visumreglerna är hårdare än för ett vanligt svenskt pass.

   Migrationsverket skriver så här om främlingspass: ”Till vissa länder kan du behöva ett visum. Kontakta det aktuella landets ambassad innan du reser för att få mer information.”

   Så det bästa du kan göra är att fråga Förenade arabemiratens ambassad i Stockholm. Kontaktuppgifter har du här:

   Visas Contact Information
   Tel: +46 (0) 8 440 03 20
   Fax: +46 (0) 8 411 12 45
   E-Mail: consstockholm@mofa.gov.ae

   Svara
 20. admin

  Hej Ola,

  Förutsatt att du reser med ett pass som ger visum vid ankomst – exempelvis ett svenskt pass – så kan du utan problem lämna flygplatsen under din väntetid.

  Svara
 21. Ola

  Jag mellanlandar i Dubai innan flyget går vidare till Indien. Jag har 13 timmars väntetid mellan planen mitt i natten. Får man lämna flygplatsen?

  Svara
 22. Veronica

  Ska mellanlanda i Dubai.. En av oss är Svensk de andre har Litauisk pass behöver vi transit visum?

  Svara
  • admin

   Hej Veronica,

   Om ni inte lämnar flygplatsen behövs inget visum. Om ni däremot gör en stopover och stannar ett tag i Dubai mellan flygen, behöver sannolikt den av er som har litauiskt pass ansöka om ett transitvisum. Kolla alltid med flygbolag/researrangör vad som gäller.

   Svara
 23. Mona

  Hej! Det är så här att jag har resedukument och jag vill resa till dubaie , kommer jag få visum eller inte ? Tack

  Svara
 24. Mona

  Hej! Jag vill resa till Dubai och jag har resedukument ,jag undrar hur kan jag få visum? Kan jag få visum i Dubai ankomst? Eller jag måste söka här? Tack

  Svara
 25. Marie Hjalmarsson

  Hej och tack för ditt glädjande svar!
  jag har hittat info om första maj på några sajter, en av dem är:
  dubai city guide.se/fakta.php
  Konstigt!

  Tack för en bra och informativ sida.
  mvh
  marie

  Svara
 26. Marie Hjalmarsson

  Hej,
  vi reser till Dubai snart och har en fråga angående att första maj är en stor helgdag i Dubai. Vad innebär det? är affärer stängda?
  mvh
  Marie

  Svara
 27. Josefin

  Hej!

  Ska resa till Dubai om ca 3 veckor. Jag måste förnya mitt pass, för mitt gamla har gått ut. Kan det bli problem om man förnyar passet så tätt inpå resan?

  MVH

  Svara
 28. Jess

  Hej! Reser till Dubai på fredag och har israelisk stämpel i passet. Ser att ni skrivit att det ej borde vara problem, var kan jag läsa mer om detta? Tacksam för svar! Mvh Jessica

  Svara
 29. Ism

  Hej!

  Jag funderar på att åka till dubai men har ett irakisk pass , har inget svensk pass än.hur går jag tillväga innan man reser dit ska man ta kontakt med hotellet innan man åker dit eller kan ambassaden fixa ett visum till mig. TACK

  Svara
 30. dawod

  Hej jag undrar hur kan jag resa till dubai med min tillfäjllig uppehållstillstånd från italien ? ska jag söka visum innan eller för jag visum vid ankomsten i dubai ? taksama för svar

  Svara
 31. Liban issa

  Hej jag och min fru planerar att resa till Dubai jag har svensk pass,men min fru har främlingspass eller så kallade Alien pass va gäller för oss tack

  Svara
 32. Peter Persson

  Hej!
  Har redan fått svar på mina frågor här, så jag ville bara tacka för alla bra svar och tips!!
  Med vänlig hälsning, Peter

  Svara
 33. Maria Lilja

  Behövs visum om man bara ska mellanlanda i Dubai?? Min man & hans dotter har thailändsk pass! Mvh Maria

  Svara
 34. Robert Blom

  Hej!

  Jag och min fru ska flytta till Dubai och vet att vi behöver ansöka om längre visum men vet ej hur vi går tillväga. Kan någon vara till hjälp hur jag ska gå tillväga så vore det uppskattat!

  Svara
 35. Lars

  Min hustru och jag planerar att åka till Dubai i november. Vi måste ta med oss rullstol, hon kan gå kortare sträckor men inte i trappor. På flygplater får vi alltid hjälp men är det problem med att använda rullstol i Dubai och på turistattraktioner och restauranger?

  Svara
 36. Pia

  Hej.
  Vi har köpt resa Stockholm till Australien med Emirates. På vägen ut har vi boket en stop-over två nätter i Dubai. Emirates ger intryck av att man bör boka allt via dom för att enkelt komma in och ut ur landet. Stämmer det eller törs man boka själv?

  Svara
 37. Liz

  Hej Jag funderar på att åka till dubai och jobba som au pai i en familj där.. Rätta mig gärna om jag har fel, men om dom ansöker om visum därifrån så har jag väl rätt att stanna ” på obestämd tid”? Eller måste jag ha en biljett för utresan när jag anländer?

  Svara
 38. Nevena

  Hej. Min sambo och jag ska resa till Dubai den 23 september 2013, har köpt biljeter och bokat hotell. Vi är serbiska medborgare och har serbiska pass men har permanent uppehållstillstånd båda två. Behöver vi skaffa visum inför resan eller får vi det vi ankomst i Dubai. Hälsningar/Nevena

  Svara
 39. Joanna

  hej jag och min man vi vill åka till dubaj i november ,han är polsk medborgare måste han skaffa visum först= det är EU land???

  Svara
 40. hannah

  Hej
  Jag kommer att åka till Dubai i nov i år. Jag hörde att om man köper inträde till Burj Al Arab på nätet är det mycket billigare än att man köper det på plats!
  isfl om det är sant har någon något tips på hemsidan eller någon link att köpa inträden på!!
  Tack på för hand

  Svara
  • admin

   Hej Hannah!
   Menar du Burj al Arab (hotellet som ser ut som ett segel) eller Burj Khalifa (skyskrapan)?
   Det finns mer info om båda här på Allt om Dubai:
   Burj al Arab
   Burj Khalifa

   Svara
 41. Nori

  Hej mitt namn Nori Wali jag ska vill åker till dubi jag har främlingpass.jag ska göra att man söker visum till Dubi?

  mvh Nori

  Svara
 42. derin

  Hej,, jag underar hur jag ska skafa mig ett visum till dubie det är första gången om jag resa ditt ,, jag bor i sverige o jag är iraks medborgare ,,,hoppas ni sverar …

  Svara
 43. admin

  Hej Monika!

  Om din sambo inte har ett svenskt pass, utan ett som är utfärdat i Kosovo, då får han tyvärr inte automatiskt turistvisum vid ankomst. Ni måste ordna en ”sponsor” som i förväg fixar ett visum som är klart vid inresa, det kan vara hotellet ni ska bo på eller en researrangör. Frågan har diskuterats tidigare, så kolla längre ned i den här tråden.

  Hoppas det ordnar sig!

  Göran, Allt om Dubai

  Svara
 44. monika

  Hej
  Min sambo och jag ska resa till dubai. Jag har svensk pass men inte han. Han har kosovo pass, men har permanent upehållstillstånd i sverige.
  Nu undrar vi hur funkar det med visum för honom. Behöver hjälp vi har ingen anning .

  Svara
 45. admin

  Katrin: Stämmer, du kan använda något som heter Marhaba Services. De möter dig och ser till så att det går snabbare genom passkontrollen.
  Servicen har olika nivåer och priser, den billigaste ligger på cirka 25 US-dollar.

  Läs mer på:
  https://www.marhabaservices.com

  Hälsar,
  Göran/Allt om Dubai

  Svara
 46. Katrin

  Har hört om långa köer vid ankomst till landet, och att det finns en ”gräddfil”. Hur kommer man till den vid passkontrollen? Betalar man?

  Katrin

  Svara
 47. Jonas

  Ja Ethan, du får ditt visum vid ankomst.

  Svara
 48. Ethan

  Hej

  Jag har nämligen planer att resa till Dubai.
  Om jag har förstått rätt, betyder det att jag som har svensk pass kan utan problem resa till Dubai? Får jag alltså min visum i flygplatsen när jag anländer?

  Tacksam för svaret

  Vänlig hälsning
  Ethan J

  Svara
 49. Selma

  Hej !

  Jag undrar hur man går tillväga gällande visum om man planerar att stanna i Dubai i ca 4 mån?

  Tacksam för svar.

  Svara
 50. admin

  Mer info om visum: Om du inte är EU-medborgare krävs en ”sponsor” i Dubai som hjälper dig att ordna visum. Det kan vara ett hotell eller en researrangör.

  ”In order to obtain the visitor visa, one must have a sponsor within Dubai. This sounds overwhelming at first and many may wonder how they can obtain a sponsor within the emirate when they are traveling there for the very first time. The good news is that obtaining a sponsor is much easier than it may sound. A sponsor can be the hotel or tour operator which is responsible for arranging your trip and/or handling accommodations. It can also be a UAE resident or business company which is involved with your travel to the area. The visa, depending on the type that it is, is usually good for 30 or 60 days from the time of entry into Dubai. If you obtain a special tourist visa from a company or hotel, the visa is usually only good for 14 days.”

  Läs mer på:
  http://www.hotelsindubai.com/info/visa.htm

  Svara
 51. admin

  Jag är inte helt säker, men troligen måste både du Suad och Mubera ansöka om visum. Det 30-dagars visum som svenskar får automatiskt vid ankomst till Dubai gäller bara för medborgare i EU-länder. Om du har ett pass från ett icke EU-land måste du nog ansöka om visum innan du reser till Dubai.

  Göran, AlltomDubai.se

  Svara
  • Tedros

   Hej! Kan man resa till Dubai med resedukument ,jag undrar hur kan man få visum? Kan man få visum i Dubai ankomst? Eller måste man söka här? Tack!

   Svara
 52. mubera dizdar

  Gäller samma regler för de som har bosnisk pass med svensk visum till, eller de måste söka om visum för Dubai?

  Svara
 53. maheralburki

  hej
  ja vill gärna veta om hur gör man om man vill stanna mer än månad i dubai

  Svara
 54. suad kalludra

  hej jag undrar hur jag ska skafa mig ett visum till dubai.jag och min familj vill resa till dubai men det år så att jag har ett kosovo pass och behöver visum, jag undra var jag ska vända mig till amgåend detta?hoppas ni kan hjälpa mig med detta ha det bra suad.

  Svara

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *