Välj en sida

Klubbar och barer i Dubai – så funkar emiratets nattliv

Dubais nattliv är lika flådigt som resten av emiratet och det finns många klubbar och barer att välja mellan. De flesta nattklubbar och barer ligger i anslutning till stora hotell eftersom dessa anläggningar har alkoholtillstånd.

Klubbar och barer i Dubai

Nattlivet i Dubai är inte helt olikt det vi är vana vid hemma i Sverige – du kommer att träffa både lokalbor och turister, du kan dricka alkohol och klubbarna har öppet till sent. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

Bra att veta om nattlivet i Dubai

Torsdag och fredag är populära dagar att gå ut på. Torsdag är veckans sista arbetsdag och många är lediga på fredagar och lördagar.

Många går ut runt klockan 22, de flesta nattklubbar har öppet till klockan 03 medan barer stänger runt 01.

Nattklubbarna har klädkod för män – inga jeans, flip-flops, shorts eller för avslappnad klädsel. Det finns ingen klädkod för kvinnor. På eleganta klubbar i Jumeirah är det vanligt att kvinnor klär sig i korta klänningar men man bör täcka sig mer om man går ut i Deira eller Bur Dubai.

Tisdagar är ”Ladies Night”, många klubbar har gratis inträde för kvinnor och ibland även gratis drinkar. Vissa klubbar har också Ladies Night på lördagar.

Världskända DJ:s och artister spelar ofta på klubbarna i Dubai och det är inte ovanligt att inträdet ligger runt 200 AED, cirka 500 kronor, och då ingår ibland en drink.

Vissa klubbar har en åldersgräns på 25 år, kolla därför upp i förväg vad som gäller på stället du vill besöka.

Klubbar i Dubai

Dubai har ett stort utbud av nattklubbar – från eleganta och dyra till mer avslappnade och plånboksvänliga. Här listar vi våra favoriter.

White Dubai

Dubais största nattklubb har blivit utsedd till ”årets nattklubb” av Time Out Dubai tre år i rad. White Dubai har öppet under vintern, när den värsta hettan avtagit, och bjuder på både liveframträdanden, DJ:s och dunkande musik.

Kom före midnatt, eller boka bord, samt klä upp dig till tänderna för att öka chanserna att komma in.

Adress: Meydan Racecourse Grandstand Rooftop, Nad Al Sheba 1
Webb: www.whitedubai.com

Cavalli Club

En av de mest klassiska av Dubais klubbar. Cavalli Club fanns här redan innan Dubais partyscen fick sitt uppsving.

De lågt hängande kristallkronorna bidrar till en elegant atmosfär och personalen kan till och med duka upp ett middagsbord mitt på dansgolvet om du önskar. Och ja, designern Roberto Cavalli har varit med i lanseringen av klubben.

Adress: Fairmont Hotel, Sheikh Zayed Road
Webb: dubai.cavalliclub.com

Barasti Beach

Till skillnad från många klubbar i Dubai har Barasti Beach varken strikt klädkod eller dyr prislapp på mat och dryck.

Här samlas gamla och unga, turister och lokalbor för att dansa barfota i sanden på stranden till tonerna av både gamla klassiker och nya hits.

Adress: Le Meridien Mina Syahi Beach Resort & Marina, Dubai Marina
Webb: www.barastibeach.com

Club Boudoir

På Club Boudoir kan du festa på libanesiskt sätt bland välklädda människor och storslagen inredning. Nattklubben har ladies night flera dagar i veckan då de bjuder kvinnor på champagne fram till midnatt. Dörrvakterna prioriterar uppklädda och par.

Adress: Dubai Marine Beach Resort & Spa, Jumeirah Rd
Webb: clubboudoirdubai.com

Sensation Club

På populära Sensation Club får du uppleva en klassisk nattklubbskänsla i form av skön dansmusik och neonljus. Nattklubben har öppet varje dag utom söndag och har olika temakvällar varje dag. Persian night, Bollywood, R&B, reggaeton, latino – Sensation Club har allt.

Adress: Crowne Plaza Hotel, Sheikh Zayed Rd
Webb: www.sensationclub.com

Barer i Dubai

Du kanske inte är nattklubbstypen som står på ett bord och sprutar champagne fram till gryningen? Inga problem, förutom klubbar finns det gott om barer i Dubai också. Sköna ställen där du kan luta dig tillbaka och smutta på en drink.

El Chiringuito

Atmosfären påminner om en tropisk ö och El Chiringuito ligger faktiskt på en palm – på ena spetsen av The Palm Jumeirah.

Solsängarna, poolen och stranden gör verkligen att semesterkänslan infinner sig. Glöm dina bekymmer och njut av total avkoppling.

Adress: Rixos The Palm
Webb: thepalmdubai.rixos.com/El-Chiringuito

Jetty Lounge

Strandnära Jetty Lounge ligger på One & Only Royal Mirage och har både en utomhus- och inomhusdel. Bekväma soffor, sittpåsar, palmer och mysbelysning gör stämningen avslappnad.

Kom före solnedgången för att verkligen njuta av omgivningen, mezen och drinkarna – Jetty Lounge är populärt och blir snabbt fullt.

Adress: One&Only Royal Mirage, Jumeirah Beach Al Sufouh Road
Webb: www.oneandonlyresorts.com/jetty-lounge

Stereo Arcade

Denna unika kombination av klubb, pub och spelhall liknar inget annat. Här finns gamla arkadspel som Pacman och Street Fighter att fördriva tiden med innan du fortsätter antingen till klubbdelen eller rockbaren.

Smutta på söta drinkar, hinka öl eller ät snabbmat till 80-talsmusiken som dånar ur högtalarna.

Adress: DoubleTree by Hilton Hotel – Jumeirah Beach Residence
Webb: www.facebook.com/StereoArcade

Läs också:

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *