Välj en sida

Resa till Dubai på sommaren – tips & fakta

Att resa till Dubai på sommaren blir allt mer populärt bland svenskar. Många trotsar värmen och drar istället nytta av lågsäsongens lägre priser på hotell. Här är våra tips för en sommarresa till Dubai.

Resa till Dubai på sommaren

För bara några år sedan åkte nästan inga svenska resenärer till Dubai på sommaren, men det håller på att ändras.

Här på Allt om Dubai ser vi för varje år att fler och fler av våra besökare bokar hotell i Dubai och sevärdheter som Burj Khalifa och ökensafari även i juni, juli och augusti. Mycket pekar på att det är en ny trend på gång – svenskarna är nyfikna på att testa Dubai också på sommaren.

En förklaring är sannolikt att Emirates direktflyg från Skandinavien till Dubai sedan några år tillbaka går året runt, även under de hetaste sommarmånaderna.

En annan är kanske att svenskarna har upptäckt att Dubai är ett mycket billigare resmål på sommaren än på vintern. Det är betydligt färre turister i staden och priserna sjunker.

Väder och temperatur i Dubai på sommaren

Du vet säkert att det blir rejält varmt i Dubai sommartid, men frågan är om du förstår exakt hur varmt det blir. Även personer som säger ”jag älskar värme”, brukar kapitulera när det är som hetast i Dubai.

Temperaturer en bit över 40 grader är mycket vanliga i juni, juli och augusti och det blir inte mycket svalare på kvällen, då det kan handla om runt 35 grader.

Temperaturen är bara en del av det hela. Tyvärr är det också väldigt hög luftfuktighet i Dubai under sommarmånaderna, så känslan av att befinna sig i en bastu är påtaglig. Fuktigheten avtar inte heller på kvällarna, du får ingen riktig vila från värmen.

Men man kan ju svalka sig i havet, tänker du. Nja, inte med någon större framgång. Badtemperaturen ligger på över 30 grader under sommaren, att havet blir runt 35 grader varmt vissa dagar är inte ovanligt.

Solskydd och vätska!

Förutom att det är hett och fuktigt, är UV-strålningen från solen också som starkast på sommaren i Dubai. Värst är det i juli, men strålningen är hög hela sommaren.

Så smörj in dig med rejält med solskydd, undvik att vara i solen alltför länge mitt på dagen, och drick massor av vatten. Börja redan på morgonen och drick kontinuerligt hela dagen – om du väntar tills du blir törstig är det för sent.

Svalka dig i galleriorna

Så långt har var vi bara nämnt det som kan vara en utmaning med att resa till Dubai på sommaren. Hettan till trots, finns det mycket som talar för att boka en sommartripp.

Luftkonditionering är räddningen när värmen slår till, och i Dubai kan du räkna med att den funkar väldigt bra oavsett var du är.

De enorma shoppinggalleriorna känns extra lockande en het sommardag. Där finns butiker och restauranger, såklart, men också massvis av nöjen. I Dubai Mall kan ni till exempel åka skridskor, kolla in Dubai Aquarium, flyga en Airbus A380-simulator eller låta barnen roa sig på leklandet KidZania.

Andra gallerior har liknande upplägg och utbud, så det är inga som helst problem att roa sig inomhus flera timmar i sträck.

Välj rätt hotell

Hotellen sänker sina priser på sommaren, ibland riktigt rejält. Ta tillfället i akt och boka en semester på ett bra hotell med ett rejält utbud som gör att du inte behöver lämna anläggningen så ofta, om du inte vill.

Vår främsta rekommendation är Atlantis The Palm. Det gäller egentligen året runt, men det lyxiga jättehotellet är ett extra bra tips för en sommarresa. Dels för att det är billigare än under högsäsong, men främst för att Atlantis har ett stort antal – riktigt bra – restauranger och attraktioner som gör att du gärna håller dig inomhus.

På området finns också det fantastiska vattenlandet Aquaventure och alla som bor på Atlantis har fritt inträde. Inte dumt när sommarvärmen slår till.

Lämpliga sevärdheter på sommaren

Dubai har sevärdheter och attraktioner i världsklass. Vissa, som ökensafari, kan det vara klokt att skippa på sommaren – även om merparten av turerna sker i luftkonditionerade jeepar.

Andra, som att besöka utsiktsvåningarna i världens högsta skyskrapa Burj Khalifa eller i nya Dubai Frame, funkar precis lika bra på sommaren. Till och med bättre, eftersom det är färre turister och kortare köer.

Ramadan infaller på sommaren

Ha i åtanke att muslimernas fastemånad ramadan just nu infaller under sommaren, och kan till viss del påverka din resa. Ingen stor grej, men det finns vissa saker att tänka på kring mat, dryck och alkohol.

Exakt när ramadan är, det varierar från år till år. De senaste åren har ramadan varit mitt i sommaren, men nu drar den sig mot våren. 2018 infaller fastemånaden 16 maj till 14 juni.

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *