Välj en sida

Dubai Miracle Garden – storslagen trädgård i öknen

Dubai Miracle Garden invigdes 2013 och har snabbt blivit en populär sevärdhet i regionen. Trädgården är en lugn, men samtidigt imponerande, motpol till stadens skyskrapor och shopping.

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden är världens största blomsterträdgård. Utseende och upplägg ändras från år till år, men du kan räkna med att bli både imponerad och överraskad av odlingar och arrangemang som du knappast har sett tidigare.

Trädgården sträcker ut sig över 72 000 kvadratmeter i området Al Barsha South, och där finns ungefär 45 miljoner blommor. Vissa växer på marken eller i krukor, men många har arrangerats på statyer, skulpturer eller andra typer av föremål.

Boka guidad tur till Miracle Garden

Om du vill uppleva trädgården tillsammans med en guide finns flera turer att välja på – och de kan bokas enkelt och säkert på nätet. Vissa kombinerar Miracle Garden med närliggande Global Village.

Ett exempel på trädgårdens unika upplägg är att ett flygplan av typen Airbus A380, världens största trafikflygplan, finns på plats – klätt i vackra blommor.

Du kan också vandra genom vackra blomsterportaler, promenera under ett tak av färgglada paraplyer, och hälsa på parkens påfåglar.

Dubai Miracle Garden Airbus A380

Att anlägga en enorm trädgård mitt i öknen kanske ter sig som både svårt och miljömässigt tveksamt, men växterna i Dubai Miracle Garden vattnas med återanvänt spillvatten. I snitt används cirka 750 000 liter vatten per dag.

Sedan två år tillbaka finns också Dubai Butterfly Garden i trädgården, världens största inomhusträdgård för fjärilar, med fler än 15 000 fjärilar av 26 olika arter.

Biljetter till Dubai Miracle Garden

Biljetterna säljs bara i entrén till trädgården, inte på nätet. Entréavgiften är 40 AED för vuxna och 30 AED för barn under 12 år. Barn under 2 år kommer in gratis. (Prisexempel från november 2017)

Öppettider i trädgården

Trädgården är stängd under den heta sommarsäsongen, helt enkelt för att det är svårt att odla blommor i hettan. Den öppnar i oktober och säsongen sträcker sig till april.

Öppettiderna är klockan 09.00 – 21.00 från söndag till torsdag och 09.00 – 23.00 på fredagar och lördagar.


Hitta till Dubai Miracle Garden

Den här sevärdheten ligger i stadens utkant och är inte helt enkel att ta sig till utan bil, även om det har blivit smidigare tack vare en ny busslinje. Nu kan du ta tunnelbanan till Mall of Emirates och där hoppa på buss 105 som tar dig direkt till Miracle Garden på 20-30 minuter. Du kan också åka taxi, det är förhållandevis billigt i Dubai.

Ett annat alternativ är att boka en guidad tur till trädgården, då ingår transporten till och från ditt hotell.

Dubai Miracle Garden

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

2 Kommentarer

 1. Theea Jakob

  Hej,

  Är Dubai Miracle Garden i april? Vi ska åka ditt mellan den 18-24/04 och hade velat besöka den.

  Mvh,

  Theea

  Svara
  • Allt om Dubai

   Hej!

   Enligt den information vi har, håller Dubai Miracle Garden öppet till och med 5 maj 2019. Därefter stänger parken i sex månader och öppnar igen i november.

   /Göran

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *