Burj Khalifa – besök världens högsta skyskrapa

Burj Khalifa är världens högsta skyskrapa. Den är storslagen, vacker, och något alla borde få uppleva. Skyskrapan reser sig 828 meter över stadsdelen Downtown Dubai. Från utsiktsvåningarna har du makalös utsikt över staden. Så här bokar du biljetter.

Burj Khalifa - världens högsta skyskrapa

Burj Khalifa är häftig på håll och nästan osannolik i närbild, men gör sig faktiskt allra bäst från insidan.

Utsiktsplattformen At the Top på 124:e våningen ger hisnande vyer över Dubai, havet och öknen. Boka entrébiljett till At the Top

Nya observatoriet At the Top SKY tar dig ännu högre upp, till våning 148. Att vissa av skyskraporna långt, långt därnere längs Sheikh Zayed Road är 300 meter höga är nästan svårt att förstå. Boka entrébiljett till At the Top SKY

SNABBFAKTA
Höjd: 828 meter.
Våningar: 163.
Hissar: 57.
Invigd: 2010.
Utsiktsvåningar: Två stycken: At the Top och At the Top SKY.


Olika sätt att uppleva världens högsta skyskrapa på

Här hittar du entrébiljetter, kombinationsbiljetter eller guidade turer där Burj Khalifa ingår i resplanen. Du bokar säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide.


At the Top – våning 124

At the Top - utsikt från våning 124

Entréavgiften till At the Top varierar beroende på vilken tid på dagen du gör ditt besök. Billigast är det på förmiddag och kväll, cirka 350 kronor. Dyrast är det mitt på dagen. Exakta priser för de olika tiderna ser du när du bokar.

Förutom vanliga entrébiljetterna, finns också prisvärda paket för dig som vill kombinera ett besök i världens högsta skyskrapa med andra sevärdheter eller utflykter i Dubai. Du kan boka biljett med transfer, kombinera Burj Khalifa med Afternoon Tea i Burj al Arab, eller ta en guidad sightseeingtur där ett besök i At the Top ingår. För att nämna bara en bråkdel.

Boka biljetter till Burj Khalifa – At the Top

BiljettshejkenUtsiktsplattformen på 124:e våningen är ofta fullbokad dagar i sträck. För att vara säker på att få en biljett till At the Top är det klokt att boka redan innan du reser till Dubai. Tack vare vårt samarbete med Viator kan du boka biljetter med lägsta pris-garanti.

Om du inte har bokat och det är fullt när du vill åka upp till At The Top finns alltid möjlighet att köpa en direktbiljett på plats. Den kallas “Immediate Entry” och är rejält dyr: 300 dirham, cirka 740 kronor, för såväl vuxna som barn.

Räkna med att ett besök på At The Top tar maximalt 1,5 timme. Om du vill ha förklaringar till allt du ser däruppe från 124:e våningen, finns ljudguider på olika språk att hyra. Dock inte på svenska, tyvärr.

At the top SKY – våning 148

At the top SKY i Burj Khalifa – observatorium på våning 148

2014 öppnade ytterligare en utsiktsvåning i Burj Khalifa, At the Top SKY. Den ligger hela 555 meter över marken på våning 148 – att jämföra med At the Top på våning 124 – och är världens högst belägna observationsdäck.

At the Top SKY är också en lyxigare upplevelse där ni tas emot av en värd eller värdinna i en lounge och bjuds på arabiskt kaffe och dadlar, innan hissfärden uppåt tar vid.

Boka biljett till Burj Khalifa – At the Top SKY

BiljettshejkenBiljetten till At the Top Sky på våning 148 är dyrare än till At the Top, den kostar cirka 740 svenska kronor för den billigaste perioden på dagen och runt 1300 kronor för den dyraste (baserat på valutakursen i mars 2017), men det är också en mycket mer storslagen upplevelse.

Film från At the Top i Burj Khalifa

Nyfiken på upplevelsen? Här kommer ett litet smakprov innan du reser.

Karta – här ligger Burj Khalifa

Entrén till Burj Khalifa finns inne i Dubai Mall, världens största shoppinggalleria, så de två sevärdheterna kombineras gärna under samma dag. Om du åker tunnelbana är det bara att sikta på stationen som heter Dubai Mall/Burj Khalifa på den röda linjen.

Burj Khalifa

(Sidan uppdaterades 2017-03-06)

Söker du hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

  • Editor Rating
  • Rated 5 stars
kr350 to kr970
  • 100%

  • Burj Khalifa
  • Reviewed by:
  • Published on:
  • Last modified: 13 mars, 2018

Share This