Välj en sida

Burj Khalifa – besök världens högsta skyskrapa

av | Senast uppdaterad Aug 21, 2019 | Publicerad Mar 6, 2010

Burj Khalifa är världens högsta skyskrapa. Den är storslagen, vacker, och något alla borde få uppleva. Skyskrapan reser sig 828 meter över stadsdelen Downtown Dubai. Från utsiktsvåningarna har du makalös utsikt över staden. 

Burj Khalifa - världens högsta skyskrapa

Burj Khalifa är häftig på håll och nästan osannolik i närbild, men världens högsta skyskrapa gör sig faktiskt allra bäst från insidan.

Det finns en anledning till att det här är stadens mest besökta sevärdhet – och att den toppar vår lista över Dubais tio bästa saker att göra. Du vill inte missa det här.

Utsiktsplattformen At the Top på 124:e våningen ger hisnande vyer över Dubai, havet och öknen. Det här är den utsiktsvåning de flesta besöker, men det finns ett alternativ till.

Nya observatoriet At the Top SKY tar dig ännu högre upp, till våning 148, men biljetten kostar mer. Att vissa av skyskraporna långt, långt därnere längs Sheikh Zayed Road är 300 meter höga är nästan svårt att förstå.

BURJ KHALIFA / FAKTA

Höjd: 828 meter.
Våningar: 163.
Hissar: 57.
Invigd: 2010.
Utsiktsvåningar: Två stycken: At the Top och At the Top SKY.
Rekord: Förutom att vara världens högsta skyskrapa har Burj Khalifa sju rekord till i Guinness Rekordbok.


At the Top – våning 124

Entréavgiften till At the Top, den utsiktsvåning de flesta väljer att besöka, varierar beroende på vilken tid på dagen du gör ditt besök. Billigast är det på förmiddag och kväll, cirka 350 kronor. Dyrast är det under timmarna runt solnedgången. Exakta priser för de olika tiderna ser du när du bokar.

Förutom de vanliga entrébiljetterna, finns också prisvärda paket för dig som vill kombinera ett besök i världens högsta skyskrapa med andra sevärdheter eller utflykter i Dubai.

Du kan boka biljett med transfer, kombinera Burj Khalifa med Afternoon Tea i Burj al Arab, eller ta en guidad sightseeingtur där ett besök i At the Top ingår. För att nämna bara en bråkdel.

Boka biljetter till Burj Khalifa – At the Top

BiljettshejkenUtsiktsplattformen på 124:e våningen är ofta fullbokad dagar i sträck. För att vara säker på att få en biljett till At the Top är det klokt att boka redan innan du reser till Dubai. Tack vare vårt samarbete med Get Your Guide kan du boka biljetter med lägsta pris-garanti.

Om du inte har bokat och det är fullt när du vill åka upp till At The Top finns alltid möjlighet att köpa en direktbiljett på plats. Den kallas “Immediate Entry” och är rejält dyr: 300 dirham, cirka 740 kronor, för såväl vuxna som barn.

Räkna med att ett besök på At The Top tar maximalt 1,5 timme. Om du vill ha förklaringar till allt du ser däruppe från 124:e våningen, finns ljudguider på olika språk att hyra. Dock inte på svenska, tyvärr.


At the top SKY – våning 148

2014 öppnade ytterligare en utsiktsvåning i Burj Khalifa, At the Top SKY. Den ligger hela 555 meter över marken på våning 148 – att jämföra med At the Top på våning 124 – och är världens högst belägna observationsdäck.

At the Top SKY är också en lyxigare upplevelse där ni tas emot av en värd eller värdinna i en lounge och bjuds på arabiskt kaffe och dadlar, innan hissfärden uppåt tar vid. Du kan kolla biljettpris här.

Om det är värt den extra kostnaden? Det beror på. Utsikten blir inte så mycket bättre, men helhetsupplevelsen är några snäpp trevligare. Och du kan skryta med att du varit på världens högst belägna utsiktsvåning.

Boka biljett till Burj Khalifa – At the Top SKY

BiljettshejkenBiljetten till At the Top Sky på våning 148 är dyrare än till At the Top, den kostar cirka 740 svenska kronor för den billigaste perioden på dagen och runt 1300 kronor för den dyraste (baserat på valutakursen i augusti 2018), men det är också lyxigare upplevelse.


Olika sätt att uppleva världens högsta skyskrapa på

Här hittar du entrébiljetter, kombinationsbiljetter eller guidade turer där Burj Khalifa ingår i resplanen. Du bokar säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide.


Film från At the Top i Burj Khalifa

Nyfiken på världens högsta skyskrapa? Här kommer ett litet smakprov innan du reser.


Karta – här ligger Burj Khalifa

Entrén till Burj Khalifa finns inne i Dubai Mall, världens största shoppinggalleria, så de två sevärdheterna kombineras gärna under samma dag. Om du åker tunnelbana är det bara att sikta på stationen som heter Dubai Mall/Burj Khalifa på den röda linjen.

Burj Khalifa


Bästa tiden för ett besök

Alla tider på dygnet har sin charm. Morgnar och förmiddagar kan bjuda på vacker utsikt och klar luft. Kvällarna när skyskraporna i Dubais skyline blänker, är snudd på magiska.

Om vi måste välja en tid som är bäst, säger vi sent på eftermiddagen. För att få ut det mesta av besöket är det bäst att komma någon timme innan solnedgång. Då får du se Dubai i det mjuka eftermiddagsljuset, uppleva solnedgången, och kan stanna tills mörkret börjar falla.

Entrépriserna varierar över dagen och biljetterna är dyrast från cirka klockan 16-18 (beroende tid på året och när solen går ner). Men det är värt den extra kostnaden.

Kom ihåg att tiden du väljer vid bokning bara anger när du får gå in – du kan stanna däruppe så länge du vill.

Världens högsta skyskrapa – fler tips

Skyskrapan ligger, som tidigare nämnts, precis intill Dubai Mall. Så att kombinera ett shoppingbesök i världens största galleria med att åka upp i världens högsta skyskrapa, det är en god idé.

En annan smart kombination är att samtidigt besöka fascinerande Dubai Aquarium – som finns i Dubai Mall. Du ser delar av akvariet inifrån gallerian utan att betala entré, men det finns mycket att uppleva på insidan. Barn och ungdomar brukar uppskatta ett besök här.

Om du vill uppleva utsikten från Burj Khalifa och det marina livet i Dubai Aquarium, då finns det en kombinationsbiljett som gör att du sparar pengar jämfört med att köpa biljetterna separat. Se erbjudandena längre upp på sidan.


Göran Ingman

Göran Ingman

Redaktör för Allt om Dubai

Göran Ingman är resejournalist och redaktör – och driver ett flertal reseguider till populära destinationer. Han har skrivit om resor för tidningar som Resemagasinet Vagabond, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och UNT. Göran startade Allt om Dubai 2010. Första resan till Dubai gjorde han 2006 och sedan dess har det blivit många fler.

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

1 kommentar

  1. ingabritt

    tack för bra information mvh ingabritt

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *