Välj en sida

Kryssning från Dubai – Arabiska halvön och Suezkanalen

Dubai har snabbt seglat upp som ett nav för kryssningar. Intressant närområde, nybyggda kryssningsterminaler och – inte minst – chansen till ett stopp i Dubai lockar både rederier och resenärer.

Kryssning från Dubai - kryssa runt Arabiska halvön

Hamnen Mina Rashid, eller Port Rashid, kan hantera sex kryssningsfartyg och upp till 25 000 passagerare – samtidigt. Något som kan behövas, för intresset för att anlöpa Dubai på en kryssning bara växer.

Under den senaste kryssningssäsongen kom 157 fartyg och 625 000 passagerare till Dubai, det var en ökning med 15 procent jämfört med året innan. Kryssningssäsongen sammanfaller med högsäsongen för turism till Dubai, alltså under den svalare perioden från oktober till maj – på ett ungefär.

Många rederier har kryssningar från Dubai

Nästan alla stora, välkända rederier har numera med Dubai på någon eller några av sina rutter. Royal Caribbean, MSC Cruises, Costa och Silversea Cruises är några exempel.

Kryssningar där Dubai ingår varierar i längd och rutt, men ofta går de i närområdet runt Arabiska halvön, i Omanbukten och en bit upp i Persiska viken.

Ett vanligt exempel är en sjudagarsresa som börjar och slutar i Dubai, och har Muscat i Oman, Sir Bani Yas Island och Abu Dhabi som stopp. På de längre kryssningarna på 14 dagar ingår vanligtvis också stopp i Doha i Qatar och i Bahrain.

Hitta kryssningar från Dubai

Söka och boka kryssning från DubaiHos vår partner CruiseDirect.com hittar du kryssningar från Dubai med olika rederier och reslängder. Du bokar utan avgift och med en bästa pris-garanti. Gör en sökning så ser du!

Kryssa från Dubai genom Suezkanalen

Ett riktigt häftigt alternativ är kryssningarna som utgår från Dubai och via Suezkanalen fortsätter upp i Medelhavet. Royal Caribbean har exempelvis en sådan kryssning som börjar i Dubai och stannar i Aqaba i Jordanien, Jerusalem, Kreta och avslutar i Barcelona.

Lyxiga och småskaliga Azamara har en 17 dagar lång kryssning som utgår från Dubai, via Suezkanalen, till Aten. Med stopp i bland annat Salalah i Oman, Aqaba i Jordanien, Jerusalem och Cypern längs rutten.

Vill du vara till havs länge finns möjlighet att kryssa hela vägen från Dubai till Southampton i Storbritannien, med fartyget Sea Princess. Längs färden görs mängder av stopp i exempelvis Aqaba, Korfu, Kotorbukten i Montenegro, Venedig, Dubrovnik, Barcelona och Lissabon.

Karta – här ligger kryssningshamnen i Dubai

Port Rashid ligger vid Dubaivikens utlopp, nära stadens äldre delar. Terminalen har gratis shuttle till ett par av Dubais shoppinggallerior och ett taxistopp.

Från flygplatsen till hamnen tar det cirka 25 minuter med bil. Här kan du läsa mer om transfer från flygplatsen i Dubai.

Port Rashid

Hitta rätt kryssning

Om du letar kryssning från Dubai kan du givetvis besöka de olika rederiernas hemsidor, men vi tipsar gärna om CruiseDirect, en webbplats som samlar kryssningar från nästan alla rederier och ofta håller riktigt bra priser.

Ett nystartat svenskt alternativ är kryssningar.se, som snart lanserar en sökmotor för kryssningar över hela världen.

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *