Välj en sida

Dinner Cruise på Dubai Creek – välj rätt middagskryssning

Dinner Cruise, middagskryssning, är en av de mest populära utflykter du kan göra i Dubai. Att på kvällstid få uppleva Dubai Creek och den gamla staden ombord på en dhow, en klassisk träbåt, är snudd på magiskt. 

Middagskryssning - Dinner Cruise - i Dubai

Ett flertal rederier erbjuder Dinner Cruise på Dubai Creek. Upplägget är snarlikt, men det finns variationer på temat. Middagskryssningen tar två till tre timmar och vissa arrangörer ordnar med transfer från och till hotellen.

De flesta av rederierna använder en renoverad version av en traditionell dhow, den slags fartyg som används för att frakta varor till hamnarna i regionen, men fartyg av modernare snitt förekommer också. Ibland serveras maten vid bordet, ibland är det buffé.

På vissa middagskryssningar finns möjlighet att köpa vin till maten, på andra är det alkoholfritt som gäller. Information finns när du bokar. Här presenterar vi några av de bästa arrangörerna.

Boka middagskryssning på Dubai Creek

BiljettshejkenAtt boka i förväg rekommenderas, eftersom det är en populär upplevelse. Du får dessutom bättre pris på nätet. Här hittar du alla middagskryssningar på Dubai Creek – med betyg från tidigare gäster.

Dubai Dinner Cruise – pris & jämförelse

Priset varierar beroende på fartyg, mat, underhållning och om hotelltransfer ingår eller ej. Men räkna med att en Dinner Cruise kostar från cirka 400 till 1000 svenska kronor per person.

I de dyrare ingår ofta transfer till och från ditt hotell – och maten och underhållningen brukar vara snäppet bättre. I de billigaste middagskryssningarna ingår inte underhållning.

Här jämför vi de mest populära alternativen. Har du frågor är du varmt välkommen att skicka ett mejl till info@alltomdubai.se.

Hitta till Dubai Creek

De flesta väljer att låta arrangören ordna transfer till och från hotellet. Men om du tar dig till Dubai Creek på egen hand, se till att noga kontrollera varifrån ert fartyg går. Rederierna använder olika pirer och utgår från olika sidor av viken.

Dubai Creek

Kryssa även i Dubai Marina

Numera finns också middagskryssningar i det nya området Dubai Marina, där många turister bor. Vill du slippa resan till Dubai Creek kan det vara ett mycket bra alternativ, även om upplevelsen är en helt annan.

Om kryssningen på Dubai Creek är historia, dhower och arabiska nätter, så handlar den i Dubai Marina mer om skyskrapor, skyline och nutid. Båda är bra, men de ger helt olika bilder av Dubai.

(Sidan uppdaterades 2018-10-25. Alla prisexempel är från det datumet.)