Välj en sida

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai Aquarium & Underwater Zoo är en mäktig marin upplevelse – mitt i shoppinggallerian Dubai Mall. Du kan se en hel del från gallerian utan att betala entré, men ett besök inne i akvariet rekommenderas verkligen.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai Aquarium & Underwater Zoo finns med i toppen av de mest bokade sevärdheterna i Dubai, tillsammans med populära upplevelser som Burj Khalifa, ökensafari, dinner cruise och vattenlandet Aquaventure.

Att Dubai Aquarium & Underwater Zoo är så populärt, är inte konstigt. Anledningarna är flera.

Akvariet är enormt, ett av världens största, och det bjuder på ett myller av marint liv som man lätt blir stående länge och tittar på.

Tio miljoner liter vatten i akvariet

Siffrorna imponerar. Den 51 meter breda och 11 meter höga vattenbehållaren rymmer hela tio miljoner liter vatten och är hem åt tusentals havsdjur av 140 olika arter. Bland annat finns fler än 300 hajar och rockor i akvariet.

Läget inuti enorma Dubai Mall gör att många passar på att besöka både gallerian och Dubai Aquarium vid samma tillfälle.

Att ingången till Dubais största sevärdhet, At the Top, alltså utsiktsvåningarna i Burj Khalifa, ligger strax intill bidrar också till populariteten.

Många väljer att köpa kombinationsbiljetter till akvariet och Burj Khalifa, vilket gör att man sparar en slant.

Ta dig vatten över huvudet

Dubai Aquarium & Underwater Zoo består förutom den gigantiska akvarietanken av en tunnel med genomskinliga väggar och tak, som går under vattnet.

Tunneln är 48 meter lång och du tar dig bokstavligt talat vatten över huvudet när du går i den – och får njuta av hajar, fiskar och koraller på nära håll.

Den del som kallas Underwater Zoo finns på andra våningen, ovanför akvariet. Där får besökarna lära sig mer om de djur som bor i även i floder och andra rinnande vattendrag.

Underwater Zoo är indelat i tre sektioner med olika ekologi: Regnskog, klippstränder och det levande havet. Du kan räkna med att få se djur som pingviner, uttrar, krokodiler, pirayor, ålar och sjöhästar – för att bara nämna ett litet urval.

Biljetter till Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Fler olika typer av biljetter finns. Mest bokad är den vanliga entrébiljetten som ger tillträde till akvariet, tunneln och Underwater Zoo.

Ett annat populärt alternativ är Explorer Pass där även en åktur i en båt med glasbotten och videosimulatorn Submersible Simulator ingår.


Fler biljetter och turer där Dubai Aquarium ingår


Bra att veta inför ett besök i Dubai Aquarium

• Barn under tre år går in gratis.

• Öppettiderna är 10.00 till 24.00. Sista insläpp är 23.30.

• Räkna med att ett besök tar allt från 30 minuter till ett par timmar, beroende på hur mycket du vill se.