Välj en sida

Köpa guld i Dubai – våra tips!

Guld står på inköpslistan för många som reser till Dubai. Förenade arabemiraten är en av världens största importörer och guldsmederna i Dubai behöver inte betala några skatter vid sina inköp.

Köpa guld i Dubai (Foto: Patryk Kosmider/Dollarphotoclub)

Inte heller du som köpare drabbas av några pålagda skatter, vilket gör att du får guldet till marknadspris. Därför står guld högt på inköpslistan för de flesta som besöker Dubai, turistmyndigheterna säger att hela 95 procent av alla som reser till Dubai köper med sig den ädla metallen hem, i någon form.

Kvaliteten är hög. Det mesta som säljs i guldsouken håller minst 22 karat och risken att bli lurad att köpa falskt guld är liten, eftersom myndigheternas kontroll är strikt.

Några saker att tänka på:

 • Den guldstandard vi har i Sverige är rödare än guldfärgen i många andra länder, vilket gör att de guldsmycken du köper i Dubai är betydligt gulare än guldsmycken köpta i Sverige.
 • Att guldet i Dubai är av högre karat än i Sverige – svensk standard i smycken är 18 karat och i Dubai är det 22 karat – gör att metallen blir mjukare.
 • Enligt svenska tullregler ska du skatta vid införsel av varor som överstiger ett värde på 4300 kronor. Om du gör det eller ej, är upp till ditt samvete.

Pruta när du köper guld i Dubai

Viktigast att komma ihåg är att pruta när du köper ett smycke eller annat föremål tillverkat i guld. För även om priset på råvaran är fast och följer marknadskursen så lägger smederna alltid på ett rejält överpris för hantverket. För det är där dom har sina marginaler.

Det bästa du kan göra är att bara förhandla om priset för arbetet (making charges), inte om totalbeloppet. Det visar att du vet vad som gäller och ger dig störst chans att få ett så bra pris som möjligt

Känner du att priset inte blir som du väntat dig, gå vidare. I souken finns runt 700 butiker att pruta i. Eller försök gå vidare – förmodligen får du ett mycket bättre pris så snart du vänder ryggen till och börjar gå.

Kontanter är kung

Du kan betala med kort, men för att ha bäst utrymme för prutning är kontanter att föredra. Vill du inte bära med dig stora summor, kan du hämta ut kontanter i bankomat efter att du och säljaren kommit överens om priset.

Bäst utbud under festivalerna

Störst utbud av smycken får du om du besöker Dubai under vinterns Dubai Shopping Festival eller Dubai Summer Festival, då butikerna tar fram nya kollektioner. Men samtidigt är priserna som högst under dessa veckor. Bästa fyndperioden är under lågsäsong, utanför festivalveckorna.

Upplev Gold Souk med guide

Om du vill ha tips och råd från någon som verkligen kan Dubai, går det att besöka guldsouken tillsammans med en guide. Guldsouken finns med i flera sightseeingturer som vi verkligen kan rekommendera.

Ett exempel är Dubai Culture Tour, en fyra timmar lång guidad tur som förutom guldsouken också går till Dubai Museum, Dubai Mall och kvinnomuseet Bait Al Banat.
» Läs mer och boka här

En annan är den guidade shoppingtur som bland annat tar deltagarna med till guldsouken, kryddsouken och till Al Karama där piratkopierade varor säljs.
» Läs mer och boka här

Film från Gold Souk i Dubai

Filmklippet är lite skakigt, men ger en känsla av vad du kan vänta dig vid ett besök på Dubais guldmarknad.


Tips! Boka sevärdheter och utflykter i Dubai

På väg till Dubai? Boka biljetter till sevärdheter och utflykter, säkert och snabbt via vår partner GetYourGuide. Nedan finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i Dubai.


(Sidan uppdaterades 2018-09-06.)


10 Kommentarer

 1. Uffe Hedman

  För min dotters sparpengar vill jag för hennes räkning köpa 50 gram guld, detta för guld har sitt värde kvar om 10 år det har inte svenska kronan, så jag investerar i guld för henne. hur mycket i svenska pengar får jag betala för 50 gram guld i Dubai?

  Svara
  • Gebriela

   Jag bor i sverige .men jag vill köpa guld var kan jag köpa .

   Svara
 2. jessica_83a

  Är det inte vanligt att guldet är ”utspätt”? Läste det någonstans, vill inte att ringen ska gå sönder! 🙁

  Svara
 3. Sebastian S

  Hejsan AlltOmDubai 🙂

  Jag har en fråga ska åka till Dubai nästa vecka och undrar hur mycket det aktuella guldpriset ligger på per gram för har problem att hitta det på nätet! :/

  Och fråga 2, finns det något speciellt bra ställe att gå till om man ska köpa kryddor t.ex.?

  Svara
 4. Camilla

  Hejsan,
  Planerar att resa till Dubai efter nyår med familjen, spännande. Jag är dock väldigt osäker på var man ska bo! Vi vill kunna bada och sola på fin strand på dagarna och vara på shopping på kvällarna. Familjen vill gärna ha pool och jag vill att det ska vara rent och snyggt och inte mitt under flygplatsen :o) vi har en hotellbudget på max 15 000 (två veckor) Har Ni något förslag på hotell? Eller vilket område som man inte ska boka hotell i? Tusen tack på förhand och vänliga hälsningar/ Camilla

  Svara
 5. claudio

  vad kostar ett gram guld i dubai. hur mycket guld kan man ta med sig genom tullen?

  Svara
 6. admin

  Hej Mikael!
  Inga datum är klara för vinterns shoppingfestival, men mycket talar för att den börjar den 3:e januari.
  /AlltomDubai.se

  Svara
 7. Mikael Flodin

  Åker för första gången till Dubai Okt/Nov , det skrivs om vinter shoppingfestival.
  När inträffar den ??

  Svara
 8. dahir

  jag undrar hur mycket dem säljer en gram guld i dubai eller en gram kan bli doller

  Svara

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *