Välj en sida

Rätt klädsel och beteende i Dubai

Rätt uppträdande och klädsel i Dubai

Som besökare i Dubai bör du tänka på hur du klär dig och på hur du uppträder mot invånarna. Du förväntas respektera lokala seder och regler, något som ibland framställs som konstigt och svårt, men som faktiskt är ganska enkelt. 

Tips för klädsel och beteende i Dubai

 • Klä dig så att du är täckt från knän till axlar. Det gäller både kvinnor och män. Undvik alltså korta kjolar eller shorts. Piratbyxor är perfekta för den som inte vill ha långbyxor när det är varmt. Undvik linnen som inte täcker övre delen av bröstkorgen och axlarna. Kvinnor bör inte ha kläder som är alltför tajta eller går att se igenom. Ett smart tips för kvinnor är att köpa en sjal som man enkelt och snabbt kan täcka axlar och överkropp med.
 • Bär aldrig badkläder eller annan utmanande klädsel i staden eller i butiker. Om du lämnar stranden eller poolen, även om det bara är för en kort stund, klä dig på dig innan du går därifrån. Det gäller både kvinnor och män. Att män går med bar överkropp är givetvis helt okej på stranden eller vid poolen, men inte på snabbköpet eller i glasskiosken.
 • Om du inte följer de här råden finns risk att du förnärmar invånarna och vissa tvekar inte att påpeka det för dig. Om det händer, be om ursäkt. Säg inte emot, starta inte en diskussion. Du vill inte att det ska bli ett polisärende. Annars kan det gå så här.
 • Sola aldrig topless. Undvik bikinibyxor av stringmodell.
 • Visa inte dina känslor i alltför tydliga fysiska handlingar. I klartext: hångla inte bland andra människor.
 • En del muslimer vill inte skaka hand med personer av motsatt kön. Vänta på att hen sträcker fram handen först – om det inte sker hälsar du genom att nicka och le.
 • Muslimska kvinnor vill för det mesta inte bli fotograferade, så se till att fråga om lov innan du tar en bild.
 • Undvik att vara berusad på allmän plats.

Tips! Boka sevärdheter och utflykter i Dubai

På väg till Dubai? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide. Här nedanför finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i Dubai.


(Sidan uppdaterades 2015-06-29.)

2 Kommentarer

 1. Malle

  Hej,
  Är det förbudet att som kille bära shorts/badbyxor och en t-shirt på offentliga platser? Och Är det förbjudet att som tjej ha en strax överknä kjol/klänning (inte jätte kort) med ett linne/topp utan ärmar?
  Är det förbjudet att hålla hand offentligt?

  Svara
 2. Jonas

  Hej!

  Så badbyxor och en tshirt (typisk sommarklädsel) är förbjudet i staden?
  Hur ser dem till saker som att hålla hand offentligt med en tjej? Låter inte som ett större problem iaf 🙂

  Svara

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *