Välj en sida

Kamelsafari i öknen – en annorlunda upplevelse

Kamelsafari är en helt annan upplevelse än Dubais klassiska ökensafaris med fyrhjulsdrivna bilar. En lugn, fridfull och genuin naturupplevelse som vi gärna rekommenderar.

Kamelsafari i Dubai

En av Dubais mest bokade utflykter är desert safari, en ökentur som ofta går på eftermiddagar och kvällar. Den upplevelsen handlar främst om hisnande åkturer på sanddynerna med fyrhjulsdrivna jeepar eller fyrhjulingar. BBQ-middag, underhållning och kameltur ingår också i paketet, men tiden på kamelryggen är ytterst kort – bara någon minut – och ger ingen större känsla för djuren.

Om du vill uppleva öknen i betydligt lugnare tempo, och mycket mer fridfullt, kan du boka en kamelsafari där fokus helt ligger på kamelerna och på ridturen. Där finns inga bilar med vrålande motorer.

Har ni tur får ni se något av öknens vilda djur under ridturen, som gaseller, oryx, ödlor, falkar eller ugglor.

Kamelsafari hålls i regel på morgon och förmiddag och är ett trevligt sätt att starta dagen på. I priset ingår frukost, dryck, och transport från ditt hotell.

Hela utflykten tar vanligtvis 4-5 timmar och ridturen på kamelerna är cirka 45 minuter lång. Det brukar räcka gott för ovana kamelryttare.

Boka kamelsafari i Dubai

BiljettshejkenDet finns en handfull alternativ av kamelsafari att välja bland och utflykterna skiljer sig lite från varandra. Här är ett av de mest populära alternativen.

Psst. Här är en kamelsafari där ni får uppleva öknen i solnedgång, till skillnad från de flesta andra kamelturer som hålls på morgonen i soluppgång. Middagsbuffé i beduinläger ingår.
» Läs mer och boka

Föredrar du lädersäten framför sadlar, gillar du brummande motorer bättre än knarrande kameler? Läs mer på vår sida om ökensafari med fyrhjulsdriven jeep.

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *