Välj en sida

Topp 10! Tips på sevärdheter och upplevelser i Dubai

Vill du ha tips på vad man kan göra i Dubai? Varsågod, här listar vi våra tio bästa tips för säsongen 2018-2019. Mer inspiration och fler saker att göra hittar du alltid via menyn här ovanför.

Tips på saker att göra i Dubai

1. Burj Khalifa

Världens högsta skyskrapa sträcker sig 828 meter över staden och är Dubais mest kända byggnad. Ett besök i observationsdäcket är ett givet tips och ett måste, minst en gång i livet.
» Läs mer om Burj Khalifa
» Boka biljetter till observationsdäcket


2. Dubai Frame (ny)

Dubai Frame - nyhet 2018I början av 2018 öppnade Dubai Frame – stadens senaste toppattraktion. En 150 meter hög tavelram klädd i glittrande guld (nåja, guldfärgat stål – men ändå) med ett observationsdäck på toppen.

Utsikten är magnifik, glasgolvet är både häftigt och lätt svindelframkallande, och biljetterna är faktiskt inte speciellt dyra.

Missa inte den här sevärdheten när du reser till Dubai nästa gång.
» Läs mer om Dubai Frame


3. Burj al Arab

Burj al Arab - tips i DubaiVi skrev här ovanför att Burj Khalifa är Dubais mest kända byggnad, men frågan är om det verkligen stämmer. Det segelformade, ikoniska, lyxhotellet Burj al Arab är fortfarande kanske aningen mer välkänt? Numera är hotellet stängt för tillfälliga besökare, du måste bo på hotellet för att bli insläppt. Men det finns ett trevligt kryphål. Boka Afternoon Tea, så får du chans att uppleva ett av världens flådigaste hotell från insidan. Snittarna och bakverken går inte heller av för hackor. Du kan boka Afternoon Tea direkt med hotellet. Ett annat tips är den fantastiska, guidade turen av Dubai där Afternoon Tea och ett besök på Burj al Arab ingår i programmet. Kostar en slant, men det är pengarna.
» Läs mer om Burj al Arab
» Boka guidad tur där Afternoon Tea ingår


4. Ökensafari

Desert Safari - ökensafari - i DubaiAtt åka på utflykt i öknen är en av de mest populära turistaktiviteterna i Dubai. Desert Safari, ökensafari, Dune Bashing, dynkörning – kärt barn har många namn – är verkligen en häftig attraktion.

Ni åker med fyrhjulsdrivna jeepar som kör rally över sanddynerna och dagen avslutas med BBQ och underhållning. Vi utfärdar en liten turistfällevarning: Maten är inte fantastisk, underhållningen är sådär. Men öknen i sig är en annorlunda upplevelse som gör utflykten värd varenda dirham.
» Läs mer om ökensafari
» Boka ökensafari direkt


<p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><h2 style="text-align: center;"><strong><span style="color: #008000;">Tips! Boka sevärdheter och utflykter i Dubai</span></strong></h2><!-- [et_pb_line_break_holder] -->På väg till Dubai? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide. Här finns några förslag och via den här länken hittar du <a href="https://www.getyourguide.se/dubai-l173/?partner_id=48REGMI" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong>allt du kan boka i Dubai</strong></span></a>.</p></br><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <div id="gyg-widget-5a2664a043d66"><span class="gyg-static"><a class="gyg-static-link" href="https://www.getyourguide.se/?psrc=widget&partner_id=48REGMI">Drivs av GetYourGuide.</a> <a class="gyg-static-link" href="https://partner.getyourguide.com/en/?psrc=widget&partner_id=48REGMI">Bli partner.</a></span></div><script async defer src="//widget.getyourguide.com/v2/core.js" onload="GYG.Widget(document.getElementById('gyg-widget-5a2664a043d66'),{'currency':'SEK','localeCode':'sv-SE','numberOfItems':'12','partnerId':'48REGMI','q':'dubai'});"></script>

5. Middagskryssning

Dinner CruiseAtt glida fram i en dhow, ett traditionellt träfartyg, längs Dubais vattenvägar är ett behagligt sätt att uppleva staden på. Middagskryssningen bjuder på lokala smaker och fina vyer.

Numera kan du boka Dinner Cruise både på Dubai Creek – en klassiska varianten som funnits i många år – och även under skyskraporna i nybyggda Dubai Marina. Helt olika, men väldigt intressant upplevelser.
» Läs mer om Dinner Cruise på Dubai Creek
» Läs mer om Dinner Cruise i Dubai Marina
» Boka Dinner Cruise i Dubai direkt


6. Besöka soukerna

Souker i DubaiRunt Dubai Creek, flodmynningen där fartygen från Mellanösterna och Asien lastar av sina varor, finns Dubais myllrande marknader – soukerna.

Du får bara inte besöka Dubai utan att kolla in antingen guldsouken, textilsouken eller kryddsouken.

» Läs mer om soukerna här


7. Promenera längs The Walk i JBR

JBR The WalkJumeirah Beach Residence är ett av Dubais mest populära områden, tack vare den fina stranden och det goda utbudet av butiker och – inte minst – restauranger.

Här finns många hotell, så du kanske kommer att bo i JBR på din resa till Dubai. Men om du inte gör det, är ett tips att åka dit. Det är väl värt taxi- eller tunnelbaneresan, oavsett var du bor.

Promenera längs The Walk, ät och fika, shoppa, bada, spana på folk, och bara njut av livet.


8. Leka i ett vattenland

Vattenpark Vem gillar inte att åka vattenrutschkana? Just det. I Dubai finns två av planetens häftigaste nöjesparker för dig som gärna tar dig vatten över huvudet: Wild Wadi och Atlantis Aquaventure Waterpark. Wild Wadi har funnits längst, men är fortfarande en helgjuten badupplevelse, medan Aquaventure Waterpark på hotellet Atlantis är nyare och ännu mer storslaget. En nyhet är Legoland Waterpark som är inriktad på barn i åldrarna 2-12 år.
» Boka biljett till Atlantis Aquaventure Waterpark
» Boka biljett till Wild Wadi
»
Boka biljett till Legoland Waterpark


9. Besöka en nöjespark

NöjesparkNär det gäller nöjesparker håller Dubai absolut världsklass, även om det inte alltid varit så.

Under hösten 2016 öppnade efterlängtade Dubai Parks and Resorts, en jätteanläggning med tre olika temaparker och en vattenpark.

Sammanlagt finns fler än 100 olika åkattraktioner på en yta större än 420 fotbollsplaner.
» Läs mer om Dubai Parks and Resorts


10. Dagsutflykt till Abu Dhabi

Sheikh Zayed MosqueVisst, det finns massor att uppleva i Dubai. Men vi måste också tipsa om att göra en utflykt till grannemiratet Abu Dhabi. I Förenade arabemiratens huvudstad finns några av regionens mest storslagna upplevelser.

Ett exempel är den motorinspirerade nöjesparken Ferrari World, utsedd till regionens främsta temapark. Ett annat måste är den oerhört vackra moskén Sheikh Zayed Mosque. Båda kan upplevas på guidade dagsturer från Dubai.
» Läs mer om Ferrari World
» Läs mer om Sheikh Zayed Mosque
» Boka dagsutflykter till Abu Dhabi


Tips – skaffa ett rabattkort

Om du planerar att se flera av Dubais sevärdheter kan det vara smart med ett rabattkort, du sparar rejält med pengar. Dubai har inte haft något rabattkort tidigare, men numera kan du boka Dubai Explorer Pass via vår samarbetspartner Viator.
» Boka Dubai Explorer Pass


Boka sevärdheter via oss

Allt om Dubai tar aldrig betalt för den information och service vi ger våra besökare. Men vi blir tacksamma om du bokar biljetter till sevärdheter i Dubai via oss genom att använda länkarna till våra partners. Vi får en liten kommission som gör det möjligt att driva den här webbsidan. För din del är det ingen skillnad, du får samma pris som om du bokar på annan plats. Ofta faktiskt lite billigare.
» Alla sevärdheter, utflykter och biljetter hittar du här


Letar du hotell?

Om du inte redan bokat hotell i Dubai tycker vi att du ska använda Hotels.com som har ett väldigt stort utbud av hotell i Dubai, kanske det största av bokningssajterna.

Hotels.com garanterar lägsta pris på hotellrum och det är enkelt att boka, ändra och avboka.  Behöver du hjälp finns svensk kundtjänst.  Dessutom kan du tjäna in bonusnätter om du är medlem i Hotels.com Rewards. Därför rekommenderar vi alltid Hotels.com.
» Se alla hotell i Dubai här


Kontakta oss

Våra tips på den här sidan är bara ett litet urval av de bästa upplevelserna i Dubai. Vi kan tipsa om mycket mer än så här. Hör gärna av dig på info@alltomdubai.se om du har frågor om sevärdheter, hotell eller annat. Följ oss gärna på Facebook också!

(Sidan uppdaterades 2018-08-14.)