Välj en sida

Ökentur med fyrhjuling – kör själv i öknen

Fyrhjuling är ett kul sätt att upptäcka Dubais öken på. Utmana dig själv och sanddynerna. Gasa, bromsa och sväng. När du har kört klart väntar en rejäl buffé med grillad mat, arabiskt kaffe och underhållning.

Ökentur med fyrhjuling i Dubai

Att göra utflykter i öknen i Dubai är väldigt populärt. De flesta väljer att åka på ökensafari med transport i jeep, men turerna där deltagarna själva kör fyrhjulingar har blivit väldigt populära.

Upplägget för ökensafari i Dubai ser väldigt lika ut, oavsett arrangör. Det handlar om en färd genom öknen till en lägerplats med BBQ-middag, underhållning och kameler.

Det som främst skiljer turerna åt är hur man tar sig dit. Dubais klassiska desert safari använder jeepar med förare som skickligt styr över sanddynerna. I det här fallet däremot, är det du själv som gasar, bromsar och svänger fram genom öknen.

Att köra fyrhjuling är kul och inte alls speciellt svårt, så den här turen rekommenderas för alla som hellre kör själv än åker med andra. I övrigt är upplägget, som sagt, ganska snarlikt.

Boka ökentur på fyrhjuling

BiljettshejkenVi rekommenderar gärna den här ökenturen med fyrhjuling, en utflykt som har höga betyg från tidigare deltagare. Tack vare vårt samarbete med Get Your Guide bokar du tryggt och får lägsta pris-garanti.

Hela turen från hotellet och tillbaka tar vanligtvis 5-6 timmar, varav du får köra själv i cirka en timme. Under körningen genom öknen följer ni en guide, men ni får också chans att på egen hand utmana sanddynerna. Hjälm och handskar finns att låna.

När ni kommer fram till lägret väntar underhållning i form av traditionell dans och magdans, grillbuffé, arabiskt kaffe och dadlar, kameltur och vattenpipa.

Alla detaljer och information om avbokning, åldersgränser och annat praktiskt finns på bokningssidan.

Vill du se alla turer med fyrhjuling i öknen i Dubai, går du till den här sidan.