Välj en sida

Shoppa piratkopior i Al Karama

Piratkopior i Al Karama Dubai (Foto: Flickr/lain32)

Al Karama är Dubais mest tätbefolkade stadsdel och centrum för handeln med piratkopierade varor.

Om du inte har råd med en äkta Rolex i en av stadens många lyxiga shoppinggallerior, är det i Al Karama du hittar den billiga kopian.

Nästan bara piratkopior i Al Karama

Längs huvudgatan i Al Karama finns butiker som erbjuder det mesta från kinesiska prydnadsfigurer och vattenpipor till t-shirts, solglasögon, kepsar, klockor och mycket, mycket mer. Nästan allt är piratkopior.

Kom ihåg att pruta. Hårt.

Myndigheterna i Dubai är inte överförtjusta i handeln med piratkopierade varor. Dels för att det är en svart och olaglig bransch, men säkert också för att de hellre ser att turisterna shoppar i stadens fina gallerior.

Alla varor syns inte

Razzior förekommer och därför är det inte ovanligt att näringsidkarna i Al Karama gömmer sina varor i förråd eller lägenheter.

Så om någon ber dig att följa med för att se på exempelvis en klocka, är förklaringen att säljaren inte vill skylta med sin verksamhet och riskera påhälsning av polisen.

En miniguide till shopping av piratkopior i Al Karama finns hos Timeout Dubai.

Al Karama med guide

Ett sätt att uppleva Al Karama är som en del av en guidad tur. Då får du ta del av tips och tricks från någon som verkligen kan Dubai. Al Karama finns bland annat med i Shopping Tour Dubai som också gör besök i guldsouken, kryddsouken och i juvelbutiker.
» Läs mer och boka här

(Foto: Flickr/lain32)
(Sidan uppdaterades 2015-09-03.)

1 kommentar

  1. jemila

    Hej! vad kostar guldet per g i dubaj och hur kan jag beställa. mvh jemila

    Svara

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *