Välj en sida

Ferrari World – dagstur från Dubai

Ferrari World är världens största nöjespark inomhus. Parken öppnade 2010 och har vunnit flera utmärkelser, 2018 utsågs Ferrari World till Mellanösterns bästa turistattraktion. Du kan besöka nöjesparken på en dagsutflykt från Dubai.

Åk till Ferrari World från Dubai

Ferrari World ligger i Abu Dhabi, cirka en och en halv timmes bil- eller bussresa från Dubai. Att göra ett besök i Ferrari World är ett populärt nöje bland främst familjer som reser till Dubai.

Parken har något för alla. Vuxna och äldre barn älskar adrenalinkickarna i de olika attraktionerna, inte minst i Formula Rossa som är världens snabbaste berg och dal-bana, och även yngre barn har gott om saker att göra.

Ferrari World är världens första nöjespark som inspirerats av varumärket och historien kring det italienska sportbilsmärket Ferrari – och det är något som märks i alla åkturer och attraktioner inne i parken.

Det här är en häftig upplevelse för alla som gillar nöjesparker, men får så klart extra krydda om du också är intresserad av bilar och motorsport.

Boka biljett till Ferrari World

Om du redan är på plats i Abu Dhabi eller väljer att ta dig till nöjesparken på egen hand från Dubai, kan du boka entrébiljett här.

Dagsturer till Ferrari World från Dubai

Flera arrangörer ordnar dagsutflykter med buss till Ferrari World från Dubai. Det kan skilja litegrann i tider och pris, men i stort sett är det samma upplägg.

Den stora skillnaden ligger i om du väljer en tur som bara går till Ferrari World eller om du vill ha ett helhetsupplägg som även inkluderar sightseeing i Abu Dhabi.

1. Ferrari World – dagsutflykt från Dubai

Det här är en renodlad tur till nöjesparken, någon sightseeing ingår inte. Räkna med att utflykten tar cirka åtta timmar. I priset ingår upphämtning och avlämning vid ditt hotell och en så kallas bronsbiljett där 20 åkturer ingår. Pris: ca 1240 SEK.
» Läs mer och boka

2. Heldagstur till Ferrari World och Yas Island

Den här turen kombinerar Ferrari World med ett besök till Abu Dhabis största shoppinggalleria Yas Mall alldeles intill. I priset ingår transfer från hotell i Dubai eller från kryssningsterminalen, så det här är ett tips för dig som besöker Dubai på en kryssning. Pris: ca 1390 kr.
» Läs mer och boka

3. Heldagstur till Abu Dhabi och Ferrari World från Dubai

Här får du fyra timmar på nöjesparken och dessutom hinner ni med att besöka den väldigt vackra moskén Sheik Zayed Mosque där ni får lära er om islams traditioner och sedvänjor.

I turen ingår också flera andra sevärdheter i Abu Dhabi, som Emirates Palace och den gamla fiskehamnen. Hämtning och lämning vid ditt hotell i Dubai, entréavgifter och professionell guide ingår i priset. Tid: ca tio timmar. Pris: ca 2150 kr.
» Läs mer och boka

Ferrari World – några av attraktionerna

  • Formula Rossa – Världens snabbaste berg och dal-bana liknar en F1-bil och accelererar till 240 kilometer i timmen på fem sekunder!
  • Scuderia Challenge – Oerhört realistiska simulatorer som låter dig köra en Formel 1-bil från Ferrari på en virtuell version av Abu Dhabis F1-bana Yas Marina Circuit.
  • Fiorano GT Challenge – Berg och dal-bana med parallella spår där vagnar som liknar Ferrari F430 Spider tävlar mot varandra. Snäva kurvor och snabba raksträckor. Toppfart är 95 kilometer per timme.
  • Karting Academy – Kanske den roligaste gocartbana du någonsin kommer att köra. Den 290 meter långa sträckningen är inspirerad av F1-banan Yas Marina Circuit.
  • Made in Maranello – En virtuell tur av Ferrarifabriken och en chans att uppleva något som tidigare bara ägare av en Ferrari fick se. Följ skapandet av en Ferrari, från ritbord, via fabrik till testkörning.
  • Tyre Twist  De klassiska tekopparna i motortappning! Här snurrar du runt, runt i Formel 1-hjul.
  • Junior Training Camp – Stor klätteravdelning, med fem olika delar, som barnen brukar älska.

Filmklipp från Ferrari World

Världens snabbaste berg och dal-bana – och mycket annat kul! Följ med på en videotur runt Ferrari World.

(Foto: Flickr/Aziz J.Hayat)
(Sidan uppdaterades 2018-09-07.)


Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *