Välj en sida

Fartfylld kryssning med RIB-båt i Dubai

Med RIB-båt får du se Dubai och stadens landmärken från en annan sida – och det går undan dessutom. Det här är en populär och rolig sjöutflykt som är värd varenda dirham.

Yellow Boats har funnits sedan 2009 och är både populärt och prisbelönt. Företaget har hittills tagit runt 350 000 kunder till sjöss med RIB-båt och fyra år i rad har man fått Tripadvisors utmärkelse ”Certificate of Excellence”. Så du är i goda händer.

Båtresan tar dig runt den konstgjorda palmformade ön Palm Jumeirah, du får se ikoniska hotell som Atlantis och Burj al Arab från havet, och susa fram i hög hastighet över vågorna.

Två alternativ för RIB-kryssningen

Det finns två alternativ. En kryssning med RIB-båt på 75 minuter och en på 90 minuter. Priset startar på drygt 500 svenska kronor för vuxna och cirka 400 kronor för barn 5-12 år (i mars 2017). Tack vare vårt samarbete med Get Your Guide bokar du enkelt på nätet.

Boka RIB-båt i Dubai

BiljettshejkenAtt boka i förväg rekommenderas starkt, eftersom det här är en populär upplevelse. Välj datum och avgångstid. Du får biljetten via mejl och den kan antingen skrivas ut i förväg eller visas som elektronisk kupong.

Skillnaden mellan de två turerna är att du på den längre kryssningen långsamt glider genom spektakulära Dubai Marina och får ta in hela panoramat av skyskrapor som tornar upp sig runt hamnen.

Vår första dag inleddes på förmiddagen med ett RIB-race. En kanonstart på semestern tyckte vi alla. Priset är högt, men det är allt i Dubai och det här var värt varje Dirham. Håll i kepsen.

Lars G

Recension från Viator, mars 2016

Dubai från havet

RIB-båtarna har duktiga och trevliga kaptener som berättar om Dubais sevärdheter och landmärken. För många är höjdpunkten att få se hotellet Atlantis längst ut på Palm Jumeirah.

RIB-båt Dubai

Här hittar du Yellow Boats

RIB-båtarna utgår från en pir i Dubai Marina, mittemot Spinneys Supermarket och intill restaurangen Reem Al Bawadi. Kommer du med tunnelbana är Damac Properties den närmaste stationen, därifrån är det en promenad på cirka fem minuter.

Yellow Boats Dubai

(Sidan uppdaterades 2018-10-25)

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *