Välj en sida

Dubai Parks and Resorts – ny nöjespark i megaformat

Nöjespark Dubai - Dubai Parks and Resorts

Dubai har fått en nöjespark av internationell toppklass. Den enorma anläggningen Dubai Parks and Resorts består av tre temaparker och en vattenpark. Nöjesparken öppnade hösten 2016 och är ett måste för barnfamiljer och för alla som gillar hisnande åkturer.

Dubai Parks and Resorts blir regionens första ”integrerade nöjespark”, alltså en multipark som innehåller flera olika temaparker, av samma slag som Universals eller Disneys världsberömda nöjesparker i Florida och Paris.

När den är helt klar, 2019, kommer den att bestå av fyra separata nöjesparker. Idag har tre av dem öppnat. Som besökare kan du köpa biljett antingen till de enskilda delarna, exempelvis Legoland, eller biljetter som täcker flera parker inom området. Du kan också välja 1-dags eller 2-dagspass.

Biljetter till Dubai Parks and Resorts

Att uppleva hela nöjesparken kräver gott om tid. Räkna med att en av temaparkerna kanske kan göras på en dag. Så för att uppleva alla tre plus vattenparken, behöver du minst 3-4 dagar. Men de flesta av besökarna nöjer sig med en eller två dagar och väljer ut de delar man är mest intresserad av.

Det finns många olika biljettalternativ, beroende på om du vill uppleva bara en av temaparkerna eller samtliga, och om du vill ha endags- eller flerdagspass. Tack vare vårt samarbete med pålitliga bokningssajten Viator (som ägs av Tripadvisor) kan du boka biljetter på nätet med lägsta pris-garanti.

Priser & bokning

  • 1-dagspass med möjlighet att besöka två av temaparkerna kostar ca 660 kr. Boka här
  • 2-dagspass med inträde till alla temaparker kostar ca 1190 kr. Boka här
  • 1-dagspass till Legoland kostar ca 560 kr. Boka här
  • 1-dagspass till Legoland med transfer från ditt hotell kostar ca 920 kr. Boka här
  • 1-dagspass till Legoland Water Park kostar ca 560 kr. Boka här
  • 1-dagspass till motiongate™ Dubai kostar ca 560 kr. Boka här
  • 1-dagspass till motiongate™ Dubai med transfer från ditt hotell kostar ca 1090 kr. Boka här
  • 1-dagspass till Bollywood Parks kostar ca 395 kr. Boka här

Notera att priserna i kronor är exempel från oktober 2018, exakt pris varierar med valutakursen.
Biljetterna kan avbokas, om dina resplaner ändras. Exakta regler för avbokning finns på respektive bokningssida.

Nöjespark med flera delar

Dubai Parks and Resorts är en enorm nöjespark. Området sträcker sig över en yta som motsvarar 420 fotbollsplaner och innehåller fler än 100 åkturer och attraktioner.

Inriktningen på temaparkerna är film och Lego. Två av parkerna har skapats kring filmer och figurer från Hollywood och Bollywood och den tredje parken är ett Legoland. Det finns även en vattenpark med Legolandtema.

Karta över Dubai Parks and Resorts temaparker

Området rymmer flera olika temaparker:

motiongate™ Dubai
Hollywoodinspirerad temapark i samarbete med DreamWorks Animation, Sony Pictures Studios och Lionsgate. I motiongate™ Dubai finns bland annat åkturer skapade ur Madagascar, Hotel Transylvania, Zombieland, Ghostbusters, Shrek och Smurfarna.

Bollywood Parks™ Dubai
Världens första temapark inspirerad av Bollywood. Här finns fem olika nöjeszoner med miljöer och åkattraktioner hämtade ur de största och mest kända Bollywoodfilmerna.

LEGOLAND® Dubai
Perfekt för familjer med barn i åldrarna 2-12 år. Här finns en Legofabrik, Legobutik och fler än 40 åkattraktioner. Här finns också världens första Lego Miniland inomhus där Dubais stadsbild byggts upp av 20 miljoner legobitar.

LEGOLAND® Water Park
Även här är familjer med barn från 2-12 år den främsta målgruppen. Det här är den enda vattenparken i Dubai som skapats specifikt för barn, och den har fler än 20 olika vattenrutschkanor och attraktioner.

Six Flags Dubai
Under senare delen 2019 beräknas den sista delen av nöjesparksområdet stå klar, då Six Flags Dubai ska invigas. Exakt vilka attraktioner Six Flags kommer att innehålla är inte klart, men banbrytande åkturer utlovas.

Vad finns mer?

Förutom temaparkerna och vattenparken, finns Riverland Dubai som är ett område för shopping och avkoppling.

Riverland sammanbinder del olika delarna och de olika temaparkerna inom Dubai Parks and Resorts. Där finns ett 50-tal butiker och ett stort utbud av restauranger, från lyx till pizza och snacks.

Hotell med fri parkentré

Du kan också bo inne i Dubai Parks and Resorts. Stora, snygga, hotellet Lapita är en familjeresort med polynesiskt tema. En fördel med att bo på Lapita är att inträde till nöjesparken ingår för alla hotellgäster.

Så om du vill göra besöket på Dubai Parks and Resorts till en riktigt helhetsupplevelse, då tar du in på Lapita några nätter.
» Se priser för Lapita på Booking.com
» Se priser för Lapita på Hotels.com

Presentationsfilm om nöjesparken

Inspiration innan du reser? Kolla in det här klippet:

Hitta till Dubai Parks and Resorts

Nöjesparken ligger Jebel Ali, längs Sheikh Zayed Road. Vill du åka kollektivt är det bara att ta tunnelbanans röda linje till ändstationen Jebel Ali och därifrån ta taxi den korta bit som återstår.

Dubai Parks and Resorts

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *