Ny nöjespark i Dubai – Dubai Parks and Resorts

Nöjespark Dubai

Dubai får snart en nöjespark som heter duga. Den enorma anläggningen Dubai Parks and Resorts består av tre temaparker och en vattenpark. Nöjesparken öppnar i oktober 2016 och blir en spännande ny sevärdhet i Dubai.

Dubai Parks and Resorts blir regionens första ”integrerade nöjespark”, alltså en multipark av samma slag som Universals eller Disneys världsberömda nöjesparker i Florida och Paris.

Dubai Parks and Resorts är en enorm nöjespark. Området sträcker sig över en yta som motsvarar 420 fotbollsplaner och innehåller fler än 100 åkturer och attraktioner.

Inriktningen på temaparkerna är film och Lego. Två av parkerna skapas kring filmer och figurer från Hollywood och Bollywood och den tredje parken och vattenparken blir Legoland.

Nöjespark Dubai Motiongate

Nöjespark med flera delar

Området rymmer fyra olika temaparker:

motiongate™ Dubai
Hollywoodinspirerad temapark i samarbete med DreamWorks Animation, Sony Pictures Studios och Lionsgate. I motiongate™ Dubai finns bland annat åkturer skapade ur Madagascar, Hotel Transylvania, Zombieland, Ghostbusters, Shrek och Smurfarna.

Bollywood Parks™ Dubai
Världens första temapark inspirerad av Bollywood. Här finns fem olika nöjeszoner med miljöer och åkattraktioner hämtade ur de största och mest kända Bollywoodfilmerna.

LEGOLAND® Dubai
Perfekt för familjer med barn i åldrarna 2-12 år. Här finns en Legofabrik, Legobutik och fler än 40 åkattraktioner. Här finns också världens första Lego Miniland inomhus där Dubais stadsbild byggts upp av 20 miljoner legobitar.

LEGOLAND® Water Park
Även här är familjer med barn från 2-12 år den främsta målgruppen. Det här är den enda vattenparken i Dubai som skapats specifikt för barn, och den har fler än 20 olika vattenrutschkanor och attraktioner.

Vad finns mer?

Förutom de tre temaparkerna och vattenparken, finns Riverland Dubai som är ett område för shopping och avkoppling. I Riverland finns ett 50-tal butiker och ett stort utbud av restauranger, från lyx till pizza.

Du kan också bo vid Dubai Parks and Resorts. Hotellet Lapita drivs av Marriott och är en familjeresort med polynesiskt tema.

Nöjespark Dubai Parks and Resorts

Biljetter till Dubai Parks and Resorts

Att uppleva hela nöjesparken kräver gott om tid. Räkna med att en av temaparkerna kanske kan göras på en dag. Så för att uppleva alla tre plus vattenparken, behöver du minst 3-4 dagar.

Det finns många olika biljettalternativ, beroende på om du vill uppleva bara en av temaparkerna eller samtliga, och om du vill ha endags- eller flerdagspass. Här kommer några prisexempel (2016):

  • Endagspass till motiongate™ Dubai kostar 330 AED (765 kr) för vuxna och 280 AED (650 kr) för barn.
  • Endagspass till Legoland kostar 295 AED (680 kr) för vuxna och 250 AED (580 kr) för barn.
  • Ett tredagarspass till samtliga parker går på 870 AED (2000 kr) för vuxna och 765 (1770 kr) för barn.

Samtliga priser finns på den här sidan.

Presentationsfilm om nöjesparken

Inspiration innan du reser? Kolla in det här klippet:Hitta till Dubai Parks and Resorts

Nöjesparken ligger Jebel Ali, längs Sheikh Zayed Road. Vill du åka kollektivt är det bara att ta tunnelbanans röda linje till ändstationen Jebel Ali och därifrån ta taxi den korta bit som återstår.

Skriv en kommentar

Share This