Välj en sida

Världens högsta hotell finns i Dubai, det är ingen nyhet. Vad som är nytt är att titeln har tagits över av ett alldeles nyöppnat hotell.

Gevora Hotel Dubai

JW Marriott Marquis i Dubai har under några år haft rekordet som världens högsta hotell, men inte längre. Förra månaden öppnade Gevora Hotel, även det i Dubai, och snodde förstaplatsen med en enda ynka meter.

Det nya rekordet lyder 357,8 meter och hotellet har fler detaljer som imponerar.

På 12:e våningen finns en träningsanläggning med bastu, ångbastu och utomhuspool. På 71:a våningen ligger ett spa med fenomenal utsikt över staden. När du anländer till hotellet, går du genom roterande dörrar täckta av äkta guld.

Gevora dörrar i guld

Gevora Hotel är inte alltför dyrt

Efter incheckning följer en butler med dig till något av hotellets 528 rum. De minsta är 46 kvadratmeter, familjerum med två sovrum mäter 85 kvadratmeter.

Med tanke på det lyxiga upplägget är det lätt att tro att hotellet är dyrt, men Gevora håller faktiskt förvånansvärt rimliga priser. En natt har under februari och mars i år startart på cirka 1450 kronor, vilket får anses vara ett kap.

Gevora rum

En sak att ha i åtanke är att Gevora är ett alkoholfritt hotell. Om det är viktigt för dig med en minibar eller att kunna beställa ett glas vin till rummet, då får du välja ett annat boende.

Merparten av hotellen i Dubai är inte alkoholfria, utan serverar alkohol i såväl barer som restauranger och har ofta en minibar på rummet.

Läs mer om hotell i Dubai