Välj en sida

Flygplatser i Dubai – transfer, tips & fakta

Dubai International Airport är huvudflygplats i Dubai, men det finns fler flygplatser i och utanför emiratet. Vissa resenärer landar på flygplatsen i grannemiratet Sharjah och nya storflygplatsen Al Maktoum International har öppnat. 

Dubai flygplats terminal

Dubai International Airport – till och från flygplatsen

Flygplatskod: DXB

Dubais stora internationella flygplats. Hit anländer merparten av Dubais turister, även om nya Al Maktoum International har öppnats för trafik sedan några år tillbaka. Alla direktflyg från Skandinavien använder sig av Dubai International Airport.

Flygplatsen har en webbplats på adressen www.dubaiairports.ae. Besök den för status på avgångar, ankomster och information om flygplatsens utbud.

Så här tar du dig från flyget och in till staden, eller till ditt hotell.

Taxi

Taxibilar finns utanför samtliga tre terminaler, dygnet runt. Taxi i Dubai använder alltid taxameter och att ta en taxi är billigare än i många andra städer. Men att ta taxi från flygplatsen är lite av ett undantag, eftersom en startavgift på 20 dirham tas ut.

I vanliga fall är starttaxan 3 dirham och därefter kostar resan 1,60 dirham per kilometer. Varje gång en vägtull passeras adderas 4 dirham. Mer om taxi i Dubai finns på hemsidan för Dubai Taxi Corporation.

Förbokad transfer från flyget

Det smidigaste sättet att anlända till Dubai på, är att ha en bokad bil med förare som väntar på dig. Det är dyrare än att åka taxi, men ändå väldigt prisvärt för en svensk resenär. Se pris och boka.

Lägsta pris får ni om ni är ett lite större sällskap. Om 5-7 personer delar en bil, blir kostnaden ca 140 kronor per person. För 3-4 personer blir det ca 180 kronor per person, för två personer ca 245 kronor och en ensam resenär betalar ca 420 kronor för transporten till centralt belägna hotell.

Boka transfer från flygplats till hotell

Ange namn, flyginformation, datum och hotell. Inom 24 timmar får du en bekräftelse och voucher som du visar för föraren. Kan avbokas utan kostnad om du måste ställa in din resa. Mer information på bokningssidan.

Tunnelbana

Från flygplatsen i Dubai kan du åka tunnelbana, Dubai Metro, in till staden. Stationer finns under terminal 1 och terminal 3. Tågen går var tionde minut och trafiken körs från klockan 05.50 (05.30 på torsdagar) fram till midnatt utom på torsdagar och fredagar då tågen går till klockan 01.00.

Viktigt att komma ihåg är att tunnelbanan är stängd på fredag förmiddag och startar kl 13.00.

Priset för resan varierar med reslängd, hur många zoner du ska åka, men under tre kilometer kostar 2 dirham. Mer om tunnelbanan och hur du köper biljett finns på vår sida om Dubai Metro.

Buss

Hållplatser för bussar in till staden finns vid terminal 1, 2 och 3. Bussar går dygnet runt, men exakta tidtabeller hittar du via den här färdplaneraren.

Att åka buss är väldigt billigt, men tänk på att förarna inte tar kontanter. Om du ska åka buss måste du skaffa ett så kallat NOL-Card (kort för kollektivtrafiken) i förväg. Biljettkontor för att köpa NOL-Card finns i alla terminaler på flygplatsen.


Sharjah International Airport – till och från flygplatsen

Flygplatskod: SHJ

Från flygplatsen i grannemiratet Sharjah till Dubai är det bara cirka 15 kilometer, vilket gör att Sharjahs flygplats blivit en slags andraflygplats för Dubai.

Länge var taxi det enda sättet att ta sig från flygplatsen i Sharjah till Dubai, men numera finns en busslinje (nr 111) från flygplatsen i Sharjah till Dubai Metros ändstation Al Rashidiya. Priset är 10 dirham och det går en buss per timme från 05.30 till 23.30. Mer information om flygplatsen finns här.

Om ni är ett sällskap eller en familj, kan det löna sig att boka en privat transfer till flygplatsen i Sharjah. Priset för en minibuss från ditt hotell i Dubai till flygplatsen i Sharjah är ca 840 svenska kronor.

Boka transfer från flygplatsen i Sharjah

Inom 48 timmar från bokningen får du en bekräftelse och voucher som du visar för föraren. Observera att transfern kan avbokas utan kostnad om du tvingas ställa in din resa. Mer information på bokningssidan.

Al Maktoum International Airport – nästa storflygplats

Flygplatskod: DWC

Dubai växer rekordsnabbt som nav för världens flygbolag, och inte minst för ständigt expanderande Emirates som är Dubais eget flygbolag.

För att vara säker på att inga flaskhalsar i expansionen ska uppstå, är Dubais nästa internationella flygplats redan klar. Al Maktoum International Airport ligger i Jebel Ali, den tog emot sina första flygplan 2010, och målsättningen har varit att skapa världens största flygplats med en kapacitet på 260 miljoner resenärer per år. Flygplatsens IATA-kod är DWC. Mer om flygplatsen finns att läsa på Wikipedia.

Än så länge landar väldigt få svenska resenärer på Al Maktoum.


Taxfree i Dubai

På Dubais International Airport finns kanske världens bästa taxfreeshopping – och definitivt världens största räknat i försäljningsvolym. Det handlar om en enorm organisation. Butikerna breder ut sig över hela 33 000 kvadratmeter och företaget som driver taxfreebutikerna har fler än 5 500 anställda.

Dubais taxfree har vunnit mängder av priser i olika globala flygplatsomröstningar. Förutom det vanliga sortimentet av parfymer, alkohol, godis och kläder finns också möjligheten att köpa guldsmycken i alla upptänkliga former, till ganska bra priser. Butikerna finns i alla terminaler och har öppet dygnet runt.

Priser för taxfree på Dubais flygplats

Flygplatsen erbjuder en mäktig shoppingupplevelse om man ser till utbud och service, men prismässigt är Dubais flygplats inte bland de billigaste. Det är mycket möjligt att den flaska whisky eller den parfym du köper här faktiskt är billigare på andra flygplatser. Kanske till och med när du landar på Kastrup eller Arlanda efter resan.

Håll utkik efter kampanjer och erbjudanden, då kan du göra fynd. För dig som gillar märkeskläder, dyra parfymer och fina smycken, är utbudet i särklass. Möjligen sparar du också några kronor jämfört med att köpa på annat håll.

Vill du inte behöva gå runt i butikerna, kan du faktiskt förbeställa din taxfreeshopping på nätet och hämta upp på flygplatsen. Det gör du på online.dubaidutyfree.com/ddf.


Flygplatshotell i Dubai

På Dubai International Airport finns femstjärniga Dubai International Hotel med 341 rum, för resenärer som inte hinner in till staden. Hotellet bokar du billigast här.

Runt om flygplatsen finns ytterligare alternativ, flera erbjuder gratis transport till och från flygplatsen. På den här sidan hittar du våra tips på flygplatshotell i Dubai.


Här ligger Dubais olika flygplatser

Dubai International Airport – DBX

Sharjah International Airport – SHJ

Al Maktoum International Airport – DWC


(Sidan uppdaterades 2017-03-16. Alla prisexempel är från det datumet.)


Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *