Välj en sida

Flyga luftballong i Dubai – våra tips!

Att flyga luftballong i Dubai har på senare tid blivit en populär aktivitet. Inte undra på, för det är en speciell känsla att glida ljudlöst fram och se soluppgången över Dubais vackra ökenlandskap.

Flyga luftballong i Dubai

Att ta sig högt upp är klokt. Bitarna faller på plats och det blir lättare att orientera sig. Man förstår hur städer och landskap hänger ihop.

I Dubai finns flera alternativ för dig som vill nå högt. Klassikern är givetvis utsiktsvåningarna i världens högsta skyskrapa Burj Khalifa, men du kan också ta en helikoptertur över Dubai.

Luftballong i Dubai – priser och bokning

Att flyga luftballong är inte billigt, det ska sägas direkt. Men det är en oerhört häftig upplevelse som blir ett minne för livet.

Priserna varierar något beroende på vad som ingår, men räkna med 2500-3500 kronor per person.

Boka flygning med luftballong i Dubai

BiljettshejkenBeställ innan du reser, så har du din plats klar. Du får lägsta pris-garanti och avbokning är möjlig. Mer information på bokningssidan.

1. Luftballong med frukost och falkuppvisning

Det billigaste alternativet är en 40 minuter lång ballongflygning där frukost och transport till och från hotellet ingår. Efteråt får du en video av flygturen skickad till dig via mejl. Pris: ca 2600 kronor.

» Läs mer och boka

2. Flygning med falkuppvisning och gourmetfrukost

Ett aningen dyrare alternativ, men också en längre flygning. Här är ballongflygningen 60 minuter lång och hela utflykten tar cirka sex timmar. Pris: ca 3000 kronor.

» Läs mer och boka

3. Luftballongsflygning plus frukost och safari

Efter flygturen åker ni vidare till Dubai Desert Conservation Reserve för att åka på safari med jeep i öknen. Har ni tur får ni se kameler, gaseller, och oryx. Pris: ca 3400 kronor.

» Läs mer och boka

Älskade det!! En upplevelse som jag rekommenderar till alla. Vår ballong var bara för 10 personer, så det kändes inte trångt. Jag har aldrig upplevt en sådan tystnad som däruppe, och frukosten var underbar. Hela utflykten, att köra de coola bilarna genom öknen, var helt enkelt wow!

Anca-Elena T

Recension från Viator, februari 2018.

Se soluppgången över öknen

När du flyger luftballong i Dubai är samtliga turer morgonturer – för att uppleva soluppgången över öknen. Upphämtning vid ert hotell ingår i priset.

Upphämtningstiden varierar över året och beroende på arrangör, men räkna med att vara redo så tidigt som 03.30 ibland och 05.30 som senast. Låter det jobbigt att behöva stiga upp så tidigt på semestern? Gör det ändå. Du ångrar dig inte.

Att tänka på

Turerna rekommenderas inte för barn under fyra år. Det är tyvärr inte möjligt att ha rullstolar i ballongen.

Vissa arrangörer vill att du bekräftar ditt deltagande kvällen innan flygningen – men all sådan information finns när du bokar.

Kolla innan du bokar

Nyfiken på vad som väntar om du bestämmer dig för att flyga luftballong i Dubai? Här kommer ett smakprov.

Övertygad än? 😉 Här hittar du alla bokningsbara ballongturer i Dubai.

Fotnot. Prisexemplen på den här sidan baseras på växelkursen i oktober 2018.

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer