Välj en sida

Ökensafari med jeep i Dubai – tips & bokning

Ökensafari, Desert Safari, med jeep är en populär utflykt i Dubai och ett kul sätt att uppleva öknen på. I priset ingår ofta grillbuffé och underhållning – men det är landskapet som är sevärdheten. [Uppdaterad 2022-10-18]

Ökensafari - Desert Safari - i Dubai

Visst, ökensafari kan vara lite av en turistfälla ibland. Men den spännande, roliga och kittlande bilturen på sanddynernas kanter och branter gör att det är väl värt pengarna. Det här är en av de bästa utflykter du kan göra i Dubai.

Bilåkandet på sanddynerna – det engelska uttrycket dune bashing gör upplevelsen mer rättvisa – kan vara så hisnande att gravida kvinnor och personer med hjärtbesvär faktiskt inte får delta.

Desert safari – olika utflykter

Ökensafari erbjuds i många olika utföranden och priser. Du kan åka på morgonturer, kvällsturer eller välja att ta en utflykt med övernattning.

Ofta åker man med en grupp, men det går också att boka privata turer. Vill du köra själv finns chans att bland annat ratta en buggy över sanddynerna. Räkna med priser från cirka 500 kronor och uppåt.

Boka ökensafari i Dubai

BiljettshejkenVårt tips! Boka ökensafari innan du reser. Du har din biljett säkrad och det blir dessutom billigare än att boka på plats. Om resplanerna ändras kan du avboka och få pengarna tillbaka. Mer information finns på bokningssidan.

Populärast är kvällsutflykterna som slutar i ett beduinläger med mat och underhållning. Turen tar cirka fem timmar och innehåller bland annat grillbuffé, magdans, sandboarding, hennatatuering och kamelridning.

Maten brukar vara riktigt god, underhållningen helt okej , men det riktigt häftiga är att befinna sig under stjärnorna i öknen när kvällen faller.

Boka ökensafari i Dubai

Lämna grillspetten och musiken och ta en promenad runt lägret. Att uppleva mörkret och tystnaden i öknen blir kanske den största upplevelsen under dagen.

Rekomenderar STARKT att köpa denna upplevelsen! Vi körde en heldag med fyrhjuling och sand-bash, samt fick vi testa snowboarding i den arabiska öknen! Jamal (vår guide) hämtade upp oss utanför hotellet i tid och såg till att vi hann med allt i lugn och ro med bilder och liknande. 10/10!!
Victor

Recension från Get Your Guide, oktober 2022

Boka ökensafari hemifrån

Hotellen i Dubai kan ofta hjälpa dig att boka utflykter, som desert safari, men det är klokt att reservera i förväg. Då har du din plats garanterad på den dag du vill – och det blir ofta billigare att boka på nätet.

Tack vare vårt samarbete med välrenommerade bokningsföretag som Viator och Get Your Guide kan du välja mellan ett stort antal olika ökensafariturer. Läs på i lugn och ro, och boka innan du reser. Här är några exempel på populära turer:

 

 

Desert Safari Dubai – en liten försmak

Hotell i Dubai? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i Dubai kan vara svårt. Var i stan ska man bo? Är det bäst vid stranden eller i staden? Här har vi samlat våra hotellfavoriter och tipsar om vad du bör tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Burj Khalifa, ökensafari, guidade turer, vattenparker och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

1 kommentar

  1. Desert Safari

    Desert Safari är ett måste göra något när allt du reser till Dubai. Från välja att släppa under din resa kommer du att njuta av varje ögonblick.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *