Välj en sida

Centre for Cultural Understanding – lär dig mer om Dubai

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding är en annorlunda upplevelse i Dubai. Om du vill veta mer om människorna i Dubai, om religion, familj, utbildning och vardagsliv – då är det här ett givet tips.

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding i Dubai

Centret startade 1998 med syftet att lära utländska arbetare – så kallade expats – mer om traditioner och kultur i Förenade arabemiraten. Man ville skapa närmare band mellan den emiratiska befolkningen och de som kommer för att bo och jobba i emiratet under några år.

Idag är Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding mycket populärt även bland turister som vill lära sig mer om livet i Dubai.

Centret är inrymt i ett sandfärgat vindtornshus i Bastakiya i Bur Dubai, nära Dubai Creek. Att stiga in i lokalen är som att komma in någons hem, vilket är precis vad som är tanken.

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding – måltider

Du kan välja mellan vilken typ av måltid du vill äta under ditt besök – det styr vilken dag och tid som gäller. Priserna varierar beroende på måltid.

Frukost serveras på måndagar och onsdagar klockan 10.00, lunch dukas fram från söndag till torsdag klockan 13.00 och middagar serveras söndag, tisdag och torsdag klockan 19.00. Dessutom erbjuds afternoon tea på tisdagar och fredagar och brunch på lördagar.

Innan och under måltiden samtalar ni i gruppen med en värd eller värdinna om livet i Dubai och Förenade arabemiraten. Det är fritt fram att ställa frågor om allt du undrar över, och värdarna svarar gärna.

När Allt om Dubai var med på lunch i Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding diskuterades frågor som månggifte, flickors rätt till utbildning, kvinnors rättigheter, demokrati och polisens roll i Dubai. Stora frågor som fick intressanta svar.

Dubai kan lätt bli ett ytligt resmål. Men om du kombinerar shopping, skyskrapor och slöa timmar i solstolen med ett besök i Centre for Cultural Understanding, då kommer du hem lite kunnigare och klokare.

Boka biljett till Centre for Cultural Understanding

Platserna är begränsade och att boka i förväg rekommenderas. Du kan göra det centrets webbplats, men bokningssystemet kan vara lite skakigt.

Du kan också boka via någon av våra partners.

På den här länken, och här nedanför, hittar du biljetter till Centre for Cultural Understanding hos Get Your Guide.

 

På den här sidan kan du boka motsvarande biljetter hos Viator.


 

Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *