Välj en sida

Brunch i Dubai – våra tips på restauranger

Brunch i Dubai är ett måste. Bruncherna på fredagar är överdådiga, festliga och drar gärna ut på tiden. Billigt är det inte, framförallt inte om du väljer äkta champagne, men det är en smakupplevelse som är värd varenda dirham.

Brunch Dubai - våra tips

Varför bruncherna har blivit en så stor grej i Dubai är oklart. Kanske har det att göra med att brunchen erbjuder ett välkommet tillfälle för stadens alla expats, utländska personer som bor och jobbar i Dubai, att varva ned efter arbetsveckan, äta, umgås och dricka.

Brunchen på fredagarna markerar starten på varje weekend – fredag och lördag är helg i Dubai – och i många bruncher ingår obegränsat med vin, bubbel och drinkar.

Att alkohol är en så central del i brunchandet i Dubai, gör att bruncherna serveras uteslutande av restauranger belägna i hotell – eftersom det är de restaurangerna som har serveringstillstånd.

Brunch i Dubai – våra tips!

Vi nämnde inledningsvis att det inte är billigt att bruncha i Dubai – och det stämmer. Men alla bruncher är inte tokdyra. Det finns allt från ganska rimligt prissatta bruncher på pubar och pizzerior – som komplement till lyxrestaurangernas dyra, men ofta helt fantastiska, fredagsbruncher.

Vilken du väljer beror kanske på storleken på reskassan, så vi tipsar om olika prisklasser. Tänk på att du kan komma undan billigare om du väljer alkoholfritt.

Notera att det här är ett litet urval. Hundratals restauranger i Dubai serverar – och nya tillkommer nästan varje vecka.

Viktigaste tipset av alla – boka i tid. Hur populära restaurangerna, och deras bruncher, är varierar såklart. Men det är ofta svårt att få bord samma dag. På de mer populära ställena är det klokt att boka bord tre till fyra veckor i förväg.

Jumeirah Al Qasr

Al Qasr är ett av hotellen i det palatsliknande komplexet Madinat Jumeirah. Brunchen här anses vara en av de bästa i Dubai – och därmed troligen på den här planeten.

Utbudet är enormt (tre av hotellets restauranger står för maten) och rätterna är oerhört vällagade, från de grillade wagyuburgarna till de smaskiga desserterna.

Öppet för brunch: 12.30 – 16.00 på fredagar.
Kostar: 480 AED utan alkohol, 577 AED med bubbel och 674 AED med äkta champagne.
Reservera bord på: restaurants@jumeirah.com

Lock, Stock & Barrel

Trevlig gastropub i hotellet Grand Millennium, som har en riktigt grym fredagsbrunch. Ingen buffé. Rätterna serveras på stora tallrikar, avsedda för att delas av hela sällskapet.

Buffalo Wings till förrätt, Blank Angus sliders och flatbread pizza till varmrätt, fabulös cheesecake till dessert, är bara några exempel från menyn.

Öppet för brunch: 13.00 – 16.00 på fredagar.
Kostar: 199 dirham med bordsvatten eller läsk, 299 dirham med alkohol.
Reservera bord på: reception@lsbdubai.com

Bubbalicious på The Westin

Bubbalicious på hotellet The Westin har mottot ”ju fler desto bättre” – den imponerande brunchen är perfekt för stora sällskap som inte vill bestämma sig för bara en sorts mat (här finns det mesta).

Hotellets tre restauranger dukar upp allt från förstklassig sushi till saftiga stekar och fisk och skaldjur. Skulle du trots all mat som erbjuds här ändå ha plats över till efterrätt så kan Bubbalicious stoltsera med ett enormt utbud även på det området. Medan du smälter maten bjuds det på underhållning i form av bland annat liveband, DJ:s och cirkusakrobater.

Öppet för brunch: 13.00 – 16.00 på fredagar.
Kostar: 420 dirham med bordsvatten eller läsk, 520 dirham med bubbel eller 620 dirham med äkta champagne. Barn under 12 år äter gratis.
Reservera bord på: 03034.restaurants@westin.com

Toro + Ko

För tapas och andra iberiska läckerheter rekommenderas den populära brunchen på Toro + Ko på City Walk. Oavsett om dina favoriter heter patatas bravas eller paella så kommer du inte gå härifrån besviken.

På den härliga uteplatsen kan du känna hur den avslappnade mañanastämningen infinner sig med en karaff sangria, tillredd efter hemligt recept.

Öppet för brunch: 12.00 – 16.00 på fredagar.
Kostar: 350 dirham utan alkohol, 450 dirham med husets dryck och 550 dirham med bubbel.
Reservera bord på: reservations@torodubai.com

Brasserie 2.0 på Le Royal Meridien

Efter några dagar i Dubai kan det kännas som att man inte kan ta in fler storslagna intryck, något det fort råds bot på när du stiger in genom dörrarna på Brasserie 2.0. Med tio matstationer bjuds du här på en unik matupplevelse med rätter från världens alla hörn.

Priset varierar från dyrt till väldigt dyrt, beroende på om du vill ha fri tillgång till äkta champagne brunchen igenom, eller nöjer dig med alkoholfritt. Till brunchen bjuds det, förutom den underbara utsikten över den arabiska sjön, även på underhållning med bland annat liveband.

Öppet för brunch: 13.30 – 16.30 på fredagar.
Kostar: 450 dirham utan alkohol, 595 dirham med bubbel och annan dryck eller 795 dirham med äkta champagne och annan dryck.
Reservera bord på: resbook.leroyalmeridien@lemeridien.com eller på deras hemsida

Le Petit Belge

Brunchen på Le Petit Belge är förhållandevis billig med emiratiska mått mätt. Här frestas det med traditionella belgiska godsaker som spännande öl, Moules Frites och nygräddade våfflor. Är du tokig i choklad kommer du älska dessertutbudet här.

Le Petit Belge har tre filialer runt om i Dubai: Pullman Hotel i Jumeirah Lake Towers, DoubleTree by Hilton i Business Bay och på Park Inn by Radisson i Motor City.

Öppet för brunch: 13.00 – 16.00 på fredagar
Kostar: 199 dirham utan alkohol, 390 dirham med husets dryck och 450 dirham med bubbel
Reservera bord på: Jumeirah Lake Towers: jlt@lepetitbelge.com | DoubleTree by Hilton: businessbay@lepetitbelge.com | Park Inn by Radisson: motorcity@lepetitbelge.com


Skriv gärna en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *