Välj en sida

Apollo satsar på Dubai

Apollo har inlett ett samarbete med Emirates, Dubais eget flygbolag. Målet är att göra Dubai till ett av Apollos största resmål vintertid, med priser så låga att de matchar resor till Kanarieöarna.

Bakom satsningen ligger det kraftigt ökande intresset för Dubai de senaste åren, en resetrend som Apollo vill fånga upp.

Bolaget kommer att erbjuda 27 hotell i Dubai och i grannemiraten Fujairah, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Ajman och Sharjah. Sjutton av hotellen har fem stjärnor.

– Vår målsättning är att bygga Förenade Arabemiraten till ett av våra starkaste resmål vintertid. Genom bra avtal med Emirates och hotell kan vi erbjuda samma priser som till Kanarieöarna, säger Apollos vd Leif Vase Larsen och fortsätter:

– Vi hoppas kunna locka en del av våra befintliga kunder som tidigare valt Kanarieöarna till ett för dem nytt och spännande resmål. Samt även nå en helt ny grupp av kunder.

Samarbetet med Emirates innebär att Apollos kunder flyger direkt från Stockholm eller Köpenhamn och även att reslängderna blir mer flexibla än när charterbolag använder eget flyg. Du kan välja att vara borta 4, 6, 7, 11 eller 14 dagar.

När Allt om Dubai söker priser hos Apollo blir känslan att paketresorna faktiskt är så prispressade som utlovat.

En vecka på JA Jebel Ali Beach Hotel i början av december kostar 18 596 kr för två resenärer hos Apollo, med flyget inkluderat. Bokar du bara hotellet för samma dagar via exempelvis Hotels.com, kostar det nästan lika mycket: 17 476 kronor.

En vecka på Sheraton Jumeirah Beach Resort i mitten av januari nästa år kostar 30 396 kronor för två personer hos Apollo. Bokar du samma resa på egen hand blir priset cirka 33 500 kronor.

Apollos samarbete med Emirates tycks alltså, enligt vad vi kan se med några testsökningar, ge ett pris som kan vara svårt att matcha om du bokar hotell och flyg på egen hand.

» Läs mer om resorna till Dubai hos Apollo