Välj en sida

Ryktet visade sig vara sant. I september startar Dubais flygbolag Emirates en direktlinje mellan Dubai och Stockholm Arlanda flygplats.

Första flygningen görs den 4 september och flygplanstyp blir en Boeing 777-300ER med tre klasser ombord: en första klass med åtta stolar, business med 42 säten och ekonomiklass med plats för 304 passagerare.

Linjen ska trafikeras dagligen. Flyget lyfter från Dubai klockan 07.15 och landar på Arlanda 12.00. Därefter vänder det tillbaka från Stockholm klockan 13.55 och ankommer Dubai 22.25.

”Stockholm är perfekt”

Emirates har i två år haft en direktlinje mellan Köpenhamn Kastrup och Dubai och det är framgångarna på den sträckan som gör att bolaget nu utökar trafiken till Skandinavien.

– Sverige och Stockholm med sin stabila och växande ekonomi är den perfekta platsen att utöka vår närvaro i regionen, säger Emirates vd Tim Clark i ett pressmeddelande.

Emirates nya linje blir inte bara en välkommen ny direktrutt för den som vill resa till Dubai. Den lär också bli ett populärt alternativ för resenärer på väg till östra Asien, vilket är något Emirates kalkylerar med.

– Att tajma nya linjer med vårt nätverk är en viktig del av vår planering. Vi har analyserat trafiktrender och sett till att passagerare från Stockholm kan nå 25 destinationer i Asien med kortast möjliga transittid i Dubai, säger Tim Clark.

Sex dagliga flyg till Thailand

Ett exempel är Thailand. Emirates har idag hela sex avgångar per dag från Dubai till Thailand, något som garanterat lär locka svenska resenärer.

– Vi är mycket glada att Emirates nu börjar flyga mellan Stockholm och Dubai. Det innebär att svenska resenärer nu får fler möjligheter att kunna resa till populära destinationer i Asien på ett smidigt sätt, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia som driver Arlanda.

Dubai har på kort tid seglat upp som ett av svenskarnas mest populära resmål i Asien, emiratet ligger på fjärde plats på listan över svenskarnas favoritresmål i Asien med 31 000 passagerare från Arlanda varje år. En siffra som ökar rejält med Emirates nya linje.

Emirates är ett av världens bästa flygbolag, alltid med på topplistan när Skytrax utser världens tio bästa flygbolag i World Airline Awards. Bolaget är känt för sin goda service och sin moderna flygplansflotta.

Fördelar gentemot andra flygbolag är ett prisbelönt underhållningssystem och att passagerare i ekonomiklass får checka in hela 30 kilo bagage. Kan behövas för den som reser till Dubai för att shoppa.