Välj en sida

Libanon Island i The World Dubai

2012-09-05 Prestigeprojektet The World drabbades hårt av den globala finanskrisen, men nu har den första ön öppnat. Libanon lockar med avslappnad strandklubb och helgbrunch.

Du har säkert läst om The World, en arkipelag av konstgjorda öar formad som en världskarta utanför Dubais kust. Tanken från byggherren Nakheel är att företag och förmögna privatpersoner ska lockas att köpa sig en egen del av världen.

Enligt rykten ska Angelina Jolie och Brad Pitt ha köpt ön Etiopien, något paret förnekar. Finland och Brunei ägs av en koncern som planerar att bygga en hotellanläggning och Irland har köpts av ett företag som planerar att förvandla ön till en irländsk temaanläggning med hotell, marina och pub som serverar Guinness.

Först klar av alla öar blev Libanon. Royal Island Beach Club öppnade på ön i juli i år: en strandklubb med pool, restaurang, och lyxiga små poolhus för daghyra, för lata timmar i solstolen och heta klubbnätter.

När Royal Island Beach Club invigdes sattes entréavgiften till 200 dirham per dag på vardagar och 700 på helger inklusive brunch. Nu tycks det, vid en titt på hemsidan, som att ön bara hyrs ut till större sällskap. Det kan vara en säsongsbetonad åtgärd och kanske tar Royal Island Beach Club emot dagbesökare till vintern.

Den som är nyfiken kan hålla koll på www.royalislandbeachclub.ae.