Välj en sida

Daniel Craig som James Bond2011-04-18 Nästa bok om James Bond kommer till viss del att utspela sig i Dubai, har författaren Jeffery Deaver avslöjat.

Den välkände amerikanske kriminalförfattaren Jeffery Deaver har fått i uppdrag av Ian Flemmings efterlevande att fortsätta Flemmings romanserie om den brittiske spionen James Bond.

Deaver avslöjade tidigare i år att historien i boken – som får titeln Carte Blanche – till delar kommer att utspela sig i Dubai. James Bond flyger med Emirates och tillbringar några timmar i Dubai för att träffa en gammal bekant och för att spåra upp en ”väldigt besvärlig skurk”.

James Bond kommer bland annat att röra sig i Deira och Port Saeed, enligt ett pressmeddelande på författarens webbplats.

– Det finns inte längre så många exotiska platser i världen och när jag började skriva boken tänkte jag på Dubai, säger Jeffery Deaver  till GulfNews och tillägger att han tror att även Ian Flemming, om han fortfarande varit vid liv, hade valt att förlägga handlingen till Dubai.