Välj en sida

Nyår fyrverkerier Dubai

Allt fler vill fira nyår i Dubai. Sökningarna på resor till Dubai över nyår har ökat med sjuttio procent, visar ny statistik.

Resesökmotorn Kayak har analyserat bokningar och sökningar och presenterat en topplista över vilka resmål som är hetast för nyårsresor.

Värt att notera är att det handlar om en trendanalys, alltså vilka destinationer som ökat mest. Man kan nog förutsätta att populära nyårsmetropoler som New York, London och Sydney fortfarande lockar fler besökare.

Men Dubai växer mest av alla. Jämfört med förra året har sökningarna på resor till Dubai över nyår ökat med 70 procent, enligt Kayak. Dubai toppar nyårsreselistan före Cartagena i Colombia och spanska Barcelona.

Trendigaste nyårsdestinationerna 2015

1. Dubai, Förenade arabemiraten
2. Cartagena, Colombia
3. Barcelona, Spanien
4. Reykjavik, Island
5. Tokyo, Japan
6. Atlanta, USA
7. Santiago, Chile
8. Rio de Janeiro, Brasilien
9. Chicago, USA
10. Vancouver, Kanada

På nyårsafton i Dubai står givetvis Burj Khalifa i fokus. Världens högsta skyskrapa används för spektakulära fyrverkerier och ljusshower.

När 2014 firades in slog Dubai världsrekord i fyrverkeri. 479 651 fyrverkeripjäser fyrades av inom sex minuter – 1332 per sekund. Dubai har lovat att även årets firande ska bli storslaget. Mer information kommer att finnas på Visit Dubai när det närmar sig.