Välj en sida

Dubais rika fartsyndare får det svårare att komma undan polisen. En Ferrari och en Lamborghini har satts in för att jaga sportbilar som bryter mot hastighetsgränserna.

Funderar du på att hyra bil i Dubai? Håll ögonen öppna på gator och vägar, för det finns mycket att titta på för den som gillar lyxiga bilar.

I Dubai finns fler snabba – och dyra – sportbilar på liten yta än någon annan plats på planeten. Och emiratets raka och breda motorvägar passar perfekt för att testa vad vrålåken går för. Tidigare har trafikpolisen varit chanslös, nu har man två torpedsnabba bilar som ska göra livet surt för fartsyndarna.

Det började i våras med en Lamborghini Aventador värd drygt tre miljoner kronor, en bil med 700 hästkrafter och en toppfart på 350 kilometer i timmen. Sedan tillkom en Ferrari FF California med en topphastighet på 335 kilometer i timmen och en prislapp i samma region som Lamborghinins.

Dubaipolisens snabbaste bilar körs av kvinnliga trafikpoliser.

Bland övriga bilar i polisens garage finns Bentley Continental GT, Mercedes SLS, Chevrolet Camaro och Aston Martin One-77. Tanken är att polisen inte bara ska kunna fånga bovar, utan också vara en spegling av bilden av det lyxiga Dubai.

I den här videon ser ni några av de polisbilar som rullar på gatorna i Dubai:

 

(Foto: Flickr/4WheelsofLux Photography)