Välj en sida

Dubais redan imponerande skyline har fått ett mäktigt tillskott med hotellet JW Marriott Marquis 355 meter höga tvillingskrapor.

Hacket i kurvan är över. Dubai har definitivt studsat tillbaka som pålitlig leverantör av storskaliga byggprojekt och nya världsrekord till Guinness rekordbok.

Senaste rekordet står det nya hotellet JW Marriott Marquis Dubai för. Med 355 meter, bara 26 meter lägre än Empire State Building, är de dubbla skyskraporna numera världens högsta hotell.

Hotellet har drygt 1600 rum, nio restauranger, fem barer och en spaavdelning på hela 4000 kvadratmeter. Bland restaurangerna finns högt belägna stekhuset Prime 68, experimentella sushirestaurangen Izakaya och  Rang Mahal by Atul Kochhar. Atul Kochar är den förste indiske kock som belönats med en Michelinstjärna.

JW Marriott Marquis Dubai är skapat för att kunna ta emot konferenser och mässor. Med stora mötesytor blir hotellet det första i regionen som kan ge full service, även boende, till sällskap på över tusen deltagare.

Reser du dit på semester är kanske den 30 meter långa poolen den största lockelsen tillsammans med restaurangerna, barerna och utsikten från de översta våningarna. Räkna med att en natt på hotellet startar på cirka 2400 kronor.

Fotnot. Definitionen av världens högsta eller högst belägna hotell är lite luddig. Enligt organisationen CTBUH ska en byggnad till minst 85 procent användas för hotellverksamhet för att kunna konkurrera om titeln som världens högsta hotell. Världens högst belägna hotell, det är en helt annan femma. För närvarande innehas det rekordet av Ritz-Carlton i Hongkong, som använder de översta våningarna i 488 meter höga International Commerce Center, världens femte högsta skyskrapa.